Rukomet

Rukometašice Budućnosti provjeravaju formu u Mađarskoj

tekst i foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti u četvrtak putuju za Mađarsku, gdje će odraditi zajedničke treninge i odigrati kontrolnu utakmicu protiv Đera, te odmjeriti snage protiv Erda. Biće to nove provjere u pripremnom periodu nakon dva kontrolna meča protiv CSM Bukurešta u Kolašinu i Podgorici, te učešća na turniru ”Vinko Kandija” u Ljubljani.

Trener Dragan Adžić ističe da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, te činjenicom da su se ekipi priključile kapiten Milena Raičević i pivot Ema Ramusović, nakon što su se oporavile od povrede. Raičević i Ramusović putuju sa ostatkom tima u Mađarsku, ali neće biti na raspolaganju za utakmice, već samo za treninge kako bi počele da dostižu željeni nivo forme za sezonu velikih izazova.

“Zadovoljstvo je što smo u prilici da radimo sa najboljim timom u Evropi, protiv kojeg ćemo odigrati pripremni meč i odraditi zajedničke treninge. Raduje i to što su Milena i Ema ponovo sa nama nakon oporavka od povreda. One neće igrati u pripremnim mečevima u Mađarskoj, ali će trenirati sa ostatkom tima i polako dostizati željeni nivo forme. Polako slažemo kockice za narednu sezonu i za očekivati je da u Mađarskoj budemo na višem nivou nego što je to bio slučaj u Ljubljani. Svaki trening i svaku utakmicu moramo da iskoristimo na najbolji mogući način, pa je to slučaj i sa provjerama koje ćemo imati u Mađarskoj”, kazao je Adžić.

Turnir u Ljubljani na kojem su protivnici bili slovenački Krim, te hrvatski timovi Podravka i Lokomotiva Zagreb bio je sjajna provjera za ”plave”, a Adžić ističe da je zadovoljan odnosom djevojaka.

“Odnos je bio na visokom nivou, kako na turniru na kojem smo imali tri jake provjere, tako i na zajedničkim treninzima koje smo odradili sa Krimom. Na raspolaganju sam imao samo jednu golmanku, par igračica nije bilo sa nama, a neke igračice su bile rovite. Ipak, napravili smo korak naprijed i nastavili sa podizanjem forme, što je veoma važno imajući u vidu da su iza nas naporne pripreme u Kolašinu. Rezultat nam nije bio u prvom planu, a odnos i zalaganje su bili na visokom nivou što je najvažnije u periodu kada podižemo formu za brojne izazove koji su pred namA”, zaključio je Adžić.

Send this to a friend