Rukomet I oslabljenje vjeruju u uspjeh

Rukometašice Budućnosti sjutra u Brestu očekuje duel Lige šampiona

foto: zrkb.me

Prvi od ukupno tri meča, za samo šest dana u Ligi šampiona, rukometašice Budućnosti odigraće sjutra u Francuskoj protiv Bresta, najbolje druge ekipe grupe 2. Ponovo će “plave” oslabljene dočekati drugu utakmicu u 2021, ali motiva im ne fali.

U dobrom su raspoloženju, posebno nakon prošloneđeljnog trijumfa protiv Borusije koji ihje približio osmini finala elitnog takmičenja.

“Sa psihološke strane mirnije gledamo na ono što nas očekuje. I lakše je jer smo novu godinu dobro počeli kvalitetnom igrom. Ubrzali smo se, sa igračke strane izgleda drugačije, što hrabri”, ispričala je kapitenka Majda Mehmedović.

Brest je favorit, ali papir ne igra uvijek glavnu ulogu, svjesna je kapitenka “plavih”, koja vjeruje u novu, dobru energiju kompletne ekipe.

“Samo treba da se fokusiramo na našu igru, odigramo kako znamo, sa akcentom na defanzivu. Odbrana je ključ za sve, a trebaće nam kako bi zaustavili jake bekove. Poseban fokus mora biti i na golmanku Bresta koja je nastavila sa dobrim izdanjima i nakon šampionata Evrope. U svakom slučaju, ispred nas je veliki izazov, a vjerujem da ćemo dobro parirati Brestu jer kvalitetno radimo. Vidjećemo hoće li to biti dovoljno za pobjedu.”

Ponovo će i mladost Budućno sti nositi teret obaveza.

“Biće drugačije, igramo u mješovitom sastavu, fale nam igračice, a naša klupa nije dugačka kao na početku. Ali mi koje smo zdrave, moramo da damo sve od sebe i da se borimo za njih kojima je teže jer nas gledaju od kuće. Svjesni smo da je ispred nas težak period, jer sve one utakmice koje nijesmo uspjele da odigramo u prvom dijelu Lige šampiona odigraćemo do kraja januara. Biće teško, posebno nakon Evropskog prvenstva, igrati toliki broj mečeva u kratkom periodu, ali smatram da su naša tijela spremna i da ćemo izdržati”, poručila je Mehmedović.

Budućnost vidi opasnost sa bekovske pozicije, vidi mogućnost da se umiri brza igra igračica francuske ekipe. Imaju recept, znaju kako jer su u prvom dijelu sezone osjetile jednog od favorita za plasman na završni turnir.

“Prije svega sam srećna zbog pobjede u nastavku Lige šampiona i zbog Bojane koja je debitovala na mjesto prvog trenera. Nove obaveze pristižu, prva je u Francuskoj sa Brestom gdje će fokus biti najvažniji. Očekuje nas, naravno, težak meč, Brest je u jakom takmičarskom ritmu, sjajna ekipa, posebno kvalitetna sa bekovskih pozicija, sa našom Đinom Jauković. Čeka nas veliki posao u odbrani, a vjerujem da bi maksimum mogao da nam donese dobar rezultat” poručila je Ema Ramusović.

Ema vidi problem u rotaciji, koja je smanjena nakon što je povratak Valerije Maslove još uvijek pod znakom pitanja. Od ranije je poznato da Budućnost ne može da računa na Andreu Lekić i Tatjanu Brnović.

“Oslabljene smo, ali što je tu je, nijesmo prvi put u teškoj situaciji. Daćemo sve od sebe i probati na što bolji način da odigramo i završimo naredna tri meča koja nas čekaju.”

U preostalim mečevima 11. kola igraju CSKA Borusija (danas), Odenze Đer i Podravka Valčea (sjutra).

Send this to a friend