Rukomet

Rukometašice Budućnosti vjeruju da mogu bolje

foto: zrkb.me

Nedjelja nakon Đera protekla je u radnoj atmosferi, analizi i motivaciji koja je i pred sjutrašnji revanš u Mađarskoj maksimalna. Istina, Budućnost sa malim šansama za plasman na fajnal-for gleda na drugu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona.

Đer je i u revanšu apsolutni favorit, a stečena prednost od šest golova iz ,,Morače” garantuje miran meč, u kojem će aktuelne šampionke ponovo bez Kornelije Nike Grot, Nore Mork i Žužane Tomori. Pod znakom pitanja je Stine Oftedal, najbolja igračica Svjetskog prvenstva u decembru prošle godine.

“Radili smo analizu, dobro znamo gdje smo griješile i šta bi sve trebalo da ispravimo u revanšu. Mislim da smo u toj prvoj utakmici bile stegnute, pod grčom, bez razloga, a onda smo iskazale nesigurnost. Da počnem od sebe, nije me krenuo šut, a igrala sam, koliko sam mogla, odbranu. Ne znam zaista, zbog čega nijesmo onako kako smo se dogovorile ušle u meč. Nadam se, ipak, da ćemo u Đeru odigrati rasterećenih šezdeset minuta i pokazati bolje lice. Iskrena da budem, i na ovu utakmicu, bez obzira na minus od šest golova, gledamo kao da je fajnal-for ili samo finale”, kazala je Dijana Ujkić.

Problemi su evidentirani. Plan je da se, prije svega, tehničke greške smanje, a da u fokusu bude odbrana koja je u Podgorici imala slabiji odnos prema Eduardi Amorim i Aniti Gorbic (od timskih 26, Brazilka i Mađarica postigle su ukupno 16!)

“Prije svega, u odbrani moramo biti pametnije. Duboko vjerujem da imamo znanja i snage, a taktički smo spremne, da odgovorimo zadacima.”

Nesigurnost i strah od grešaka ubrzali su poraz ,,plavih. Utisak je da su protivnika više respektovali.

“Đer je Đer, u kakvom god sastavu da nastupa. Sistem je najvažniji, a Đer zaista ima sistem u kojem se svaka od igračica dobro osjeća” kazala je Ujkić.

Podgoričanke danas putuju za Mađarsku.

Novi peh, Itana Grbić ostaje kod kuće

Dragan Adžić neće računati na isti sastav koji se suprotstavio Đeru u ,,Morači. Prije dva dana otpala je zbog povrede Đurđina Malović, a juče Itana Grbić. Manja rotacija u Đeru znači veća potrošnja u odbrani i napadu.

Radmila Petrović sa ekipom

Radmila Petrović, predsjednica UO Budućnosti, putovaće danas sa ekipom i biće podrška mladom timu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Prošle sedmice, prvi put u novoj ulozi, bodrila je ,,plave sa tribina.

Send this to a friend