Rukomet Poštujući mjere

Rukometašice u pogonu, čeka se EHF

Rukometašice Budućnosti vratile su se treninzima – zbog poštovanja mjera Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija, ekipa je podijeljena u dvije grupe, a igračice će raditi treninga bez kontakta i uz obaveznu distancu od dva metra.

Na prvom treningu vladalo je sjajno raspoloženje igračica koje su istakle da su s nestrpljenjem očekivale nastavak rada, a vjeruju da će biti u prilici da odigraju duel četvrtfinala Lige šampiona protiv danskog Esbjerga i izbore priliku da se bore za najvažniji trofej u evropskom rukometu.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim građanima Crne Gore koji su nas odnosom prema propisanim mjerama doveli u stanje da se među prvima u Evropi vratimo na borilišta. Raduje što će danas snimci iz sportskih dvorana ići u domove, a ne snimci iz bolnica, a to je velika stvar. Dugujemo veliku zahvalnost svima onima koji su bili u prvoj zoni borbe protiv korona virusa. Mi ćemo ispoštovati sve što se od nas traži, ali nam je drago da smo uspjeli, nakon 50 dana, da se vratimo u dvoranu”, kazao je trener Dragan Adžić.

Još se čeka odluka Evropske rukometne federacije (EHF) o duelu četvrtfinala Lige šampiona protiv danskog Esbjerga, koji je trebalo da budu odigran u aprilu, potom u junu, ali je ponovo odgođen zbog pandemije corona virusa širom svijeta.

Sada ostaje da se vidi da li će taj duel biti odigran u Budimpešti koja je u septembru domaćin finalnog turnira elitnog takmičenja ili će se igrati samo završni turnir, na kome bi nastupila po dva prvoplasirana tima iz grupa u okviru glavne runde.

“Vjerujem da ćemo dočekati i taj dan kada ćemo se vratiti normalnoj rukometnoj igri. Ovo što se dešava nas raduje u smislu da bi u septembru mogli da igramo rukomet. Odnosno, postoji šansa da sezonu nastavimo četvrtfinalem Lige šampiona u Budimpešti i onda iskoristimo jedinstvenu priliku i praktično u jednoj sezoni igramo dva fajnal-fora”, kazao je trener Adžić.

tekst i foto: zrkb.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka
Gost
Luka

Potrca savez sa odlukom o ponistenju lige, a sve zbog ŽRKBuducnost

Send this to a friend