Rukomet

Sad su svi vidjeli koliko možemo

Prošla sezona je mladim rukometašicama Budućnosti donijela iskustvo, rezultat je tada svjesno žrtvovan, ali već ove sve se vratilo na staro velikan iz Podgorice ponovo izgleda zastrašujuće za rivale. Osjetio je to Mec u Morači, ali i Odenze u Danskoj. Dame Dragana Adžića sa velikih šest bodova nastavljau takmičenje u glavnoj rundi Lige šampiona.

Jedna od onih mlađih, djevojka koja je budućnost, ali već i sadašnjoj Budućnosti i svjetrskog rukometa je Tatjana Brnović. Pivotkinja “plavih” iako vuče povredu herojski se borila u svakom meču, a najbolje su to osjetile igračice Jana Pitlika u nedjelju kada se “lomila” utakmica Tatjana je pogađala, izborila sedmerac…

Koliko može mlada Budućnost pojačana sa par iskusnijih šampionki sada je jasno…

“Zaista smo pokazali koliko možemo, da smo spremne da odgovorimo svakom izazovu, protivniku i da se borimo do kraja. Raduje činjenica da ćemo u glavnu fazu prenijeti šest od mogućih osam poena”, rekla je Tatjana za Dnevne novine.

Jasno je i koliko dolazak iskusnijih igračica znači za mlađe…

“Svakako da smo samo bolje uz njih, jer one svojim iskustvom i pristupom daju primjer nama mlađima kako treba da se ponaša i bori sportista koji brani boje svoga kluba”.

Budućnost do kraja prve faze treba da odradi rezultatski nebitan meč protiv Larvika, a onda sa novom godinom kreću i izazovi u glavnoj rundi Lige šamapiona.

“Očekuju nas jaki mečevi glavne faze Lige šampiona. Šampion Rusije Rostov je jak, mislim da je ove sezone značajno pojačan dolaskom trenera Ambrosa Martina. Brest je takođe veoma ozbiljna ekipa sa puno zvučnih imena. Tu je i Kopenhagen koji je pružio nekoliko dobrih partija”, ocijenila je Brnovićeva.

“Sve u svemu svaki meč će biti novi izazov da pokažemo koliko vrijedimo”

Kakva je situacija sa povredom?

“Vučem povredu od maja, nije još zaliječena do kraja. Srećom nije ništa ozbiljno, ali trebalo bi da se stanje vrati u normalu u narednom periodu”

Krajem novembra Tatjana će na Evropskom prvenstvu zajedno sa partnerkom iz Budućnosti Emom Ramusović biti glavna snaga lavica “na crti”.

“Očekujem tamo iskustvo više. Neprestanu borbu i veliku posvećenost sa naše strane, a gdje će nas to dovesti vidjećemo”, zaključila je Tatjana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jorgovan
Gost
Jorgovan

Spas u dansku je bilo da su u drugo poluvreme mogli da menjaju K.Bulatovic u odbranu za A.Bulatovic. Pa su samo 8 gola pustili u drugo poluvreme. Andela je potpuno neutralizala pivota, A u prvo nisu mogli menjati u odbranu zato sto je klupa bila na suprotnu stranu K.Bulatovic. A u drugo je klupa bila pored Katarine, pa su je… Više »

Send this to a friend