Rukomet Lavice sjutra počinju nastup na SP

Sadašnjost i budućnost su u njihovim rukama

Sjutra kreće Svjetsko prvenstvo, domaćin je Japan, grad Kumamoto, 24 selekcije predvodiće aktuelni šampion Francuska.

Crna Gora će u petom učešću na planetarnoj rukometnoj smotri tražiti šansu među velikanima za prolaz na kvalifikacioni turnir 01. Jedno od sedam mjesta otvoriće vrata “lavicama” za treći nastup na Olimpijskim igrama. Žele naše djevojke reprizu puta do ostrvske zemlje i za ljeto naredne godine, za što će im, kao prvo, biti potreban prolaz i grupne faze u glavnu rundu.

U konkurenciji Senegala, Kazahstana, Mađarske, Rumunije i Španije neophodno je osvajanje jednog od prva tri mjesta, sa što više bodova. Ukoliko izbore prolaz dalje, sastaće se sa najboljim selekcijama iz D grupe, vjerovatno sa Rusijom i Švedskom, a za poziciju tri boriće se Japan, Kina, Argentina i Kongo.

“Od ovog prvenstva zavisi naša budućnost. U jednu ruku to je pritisak, koji nas, sigurna sam, neće pojesti, ali može da bude dodatni motiv. Generalno, kao ekipa smo zreliji za još jedno prvenstvo koje smo imali u Francuskoj. Vjerujem da smo naučili nešto sa prethodnog takmičenja i da ćemo u Japanu odigrati bolje. Nadamo se najboljem, ali otom-potom, prvenstvo tek počinje”, kazala je Majda Mehmedović, koja je zbog povrede propustila prošlo SP u Njemačkoj.

Dobra energija je u timu, potvrdila je Mehmedović. Iskustvo plus mladost može da donese kvalitetnu igru od starta. Upozorava igračica Budućnosti na važan detalj.

“Ne smijemo da imamo misli ‘lako ćemo’, kao poznajemo ih dobro, bolje smo i ostalo. To je luksuz. Od prve do posljednje utakmice i od prve do posljednje igračice, moramo da damo sve najbolje što možemo i imamo. A znamo za što se borimo. Svjesne smo šta nam Svjetsko prvenstvo donosi.

Okružene su “lavice” i lijepim ambijentom. Adaptacija na sve je prošla.

“Zadovoljna sam, mnogo smo napredovale i sve ide svojim tokom. Prije nego što sam mislila adaptirale smo se na vrijeme i klimu. Nije hladno, more je oko nas, a takav ambijent pomaže da se osjećamo bolje, možda ja ponajviše”.

Adrenalin je tu, bez njega se ne može.

“Jedva čekamo da, konačno, počne šampionat. Zbog silnih obaveza uopšte nemam osjećaj da smo već nekoliko dana u Japanu. Fokus nam je veliki, znamo za što se spremamo, atmosfera je izvanredna i sve to daje mi za pravo da pozitivno razmišljam”.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor66
Gost
Kotor66

Mozda da igraju u dzunglu ove lavice? Ajde pisite sad opet kako se napada zlato pa kad zavrse tamo 6-7 bice opet slucajno. Na osnovu jedne slucajne medalje vi mislite da nesto valjaju. Prosjecna repka…

Send this to a friend