Rukomet

Šampion zbog nedostatka novca odustao od Evrope

Osvojili su duplu krunu prošle sezone u Crnoj Gori, stekli pravo učešća u Kupu EHF, ali finansije ponovo zadaju najveće probleme našem najtrofejnijem klubu. Rukometni klub Lovćen odustao je od učešća u evropskim kupovima.

Evropska rukometna federacija je objavila spisak 59 učesnika EHF kupa na kojem nema crnogorskog šampiona. Takođe, nema ga ni na popisu klubova koji će učestvovati u Čelendž kupu (Crnu Goru predstavlja Jedinstvo).

“Odustali smo nakon zvanične objave kalendara takmičenja EHF i RSCG. Naime, prvo kolo Kupa EHF na programu je 1. septembra, a Prve lige 1. oktobra dakle mjesec nakon starta evropskog takmičenja. Stoga bi učešće u Kupu EHF značilo da pripreme za našu ligu moraju trajati dva mjeseca. To bi bilo apsurdno i povećalo bi budžet kluba za 25 odsto”, saopšteno je iz Lovćena, a prenosi Cetinjski list.

Kako piše medij iz prijestonice, glavni cilj Uprave je izmirenje dugova.

“Time bi već naredne sezone mogli, prije svega u organizacionom i finansijskom smislu, da konkurišemo za učešće u SEHA ligi. Zato je jedino logično i održivo rješenje bilo odustajanje od Kupa EHF. Jako je bitno pomenuti da taj odustanak ne povlači za sobom bilo kakve sankcije od strane EHF”

Biće ovo treća sezona u prethodnih 21 u kojoj Lovćen nije igrao u Evropi nakon 2004/05. i 2016/17. Nakon obnove nezavisnosti Cetinjani su sedam puta igrali u Kupu EHF, dva puta u Kupu pobjednika kupova, a po jednom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Čelendž kup.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

nekad su fudbaleri koma uplacivali po 500 € na 7+i tako platu sebi zaradjivali i naravno gubili sa sto vise razlike,pravili penale,dobijali crvene,samo da im tiket prodje.
Davno j to bilo.

PODGORICANKA
Gost
PODGORICANKA

GREOTE!

rrr
Gost
rrr

Ministarstvo sporta ? Imaju li sto oni da kazu na ovo ?

spediter
Gost
spediter

ima ministarstvo sporta da kaze sledece: U Crnoj Gori se “nece”niko baviti sportovima,osim klubovi iz Podgorice.Da “umiju” plivati Podgoricani,nebi bilo ni vaterpolo klubova.I u sportu je “vaznija”politika nego klubovi van PG.Janovic je nemocan,komanduje Radijator Markovic,Tarzan Milosevic i ostala svita,a svi “poznavaoci”sporta.Kad neko napravi rezultat,evo ih svi da se kunu u Crnogorstvo,da cestitaju i obavezno slikanje.

Ja pa Ja
Gost
Ja pa Ja

Prvo da asvaltiramo puteve pa ako što ostane da se uloži u rukomet,sprdnja ne obična no turbo sprdnja.

Goričanin
Gost
Goričanin

Što ne traže bivšem gradonačelniku CT Bogdanoviću, onom njegovom Blažiću i ostalima iz kabineta? Koliko su se napunili od prijestonice mogu sami organizovati kup EHF!

roda
Gost
roda

dok su oni bili ovo se makar nije desavalo

Send this to a friend