Rukomet Španjolke oštećenje u meču za svjetski tron?

Sestre Bonaventura stoje iza odluke u finalu SP

Sudijski par finala Svjetskog prvenstva u rukometu za žene, sestre Šarlot i Julija Bonaventura izjavile su da stoje iza svoje odluke da sedam sekundi prije kraja meča pokažu crveni karton igračici Španije i dosude sedmerac koji je Holandiji donio zlato.

“U momentu kada je trebalo da se donese odluka, nismo imale nikakvu sumnju”, rekle su sestre Bonaventura u razgovoru za sajt Rukometnog saveza Francuske.

Julija je dodala da je ona imala bolji pregled situacije i da “u trenutku bloka lopta nije potpuno bila van zone”.

Njih dvije su navele i da su se ostali posmatrači suđenja složili i naveli da su vidjeli istu stvar.

“U svakom trenutku moraš da budeš fokusiran i mentalno i fizički svjež snažan kako bi procijenio svaku odluku jer nemaš mogućnost da pogledaš snimak”, navele su sestre i dodale da je Ramon Galjeho koji je u Međunarodnoj rukometnoj federaciji zadužen za raspoređivanje sudija i sam pojasnio ovo pravilo nakon meča iako je ono prvi put primijenjeno u samom finalu Svjetskog prvenstva.

“To samo pokazuje da naš posao nije ni malo lak i da u svakom momentu moraš da budeš svjestan svih pravila i propisa”, dodale su one.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan
Gost
Milan

Totalna kradja

marius
Gost
marius

Njih dvije bi trebalo da duvaju u diple,ili gajde, a ne u pistaljke. Jos me boli ono njiovo sudjenje sa OI kad ne omrcise protiv Norveske, a ovo sto ucinjese Spanjolkama, e nekako cu se razabrat.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Ove i dalje sude najvažnije utakmice u ženskom rukometu? Poslije one pljačke u finalu olimpijade u Londonu 2012? Sramota za ovaj sport.

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Bile su u pravu ovaj put. Ali što god da sude,sve je sporno. Nas su nagrdile u finalu OI u Londonu,uzele su nam zlato i dale ga Norveškoj.

Krechmar16
Gost
Krechmar16

Bile bi u pravu da je igračica koja je branila kontra napad na bilo koji način povrijedila golmanski prostor ili da je bio prekid igre,međutim bila je živa igra poslije odbrane golmana tako da…

buffon
Gost
buffon

Ova dva kriminalca? Pitajte ih zasto su sudili iskljucenje Djini Jaukovic 10 skundi prije kraja iako je dobila lakat u facu?

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Opet ove dvije lopate. Jesu li vam poznate?

Eto tako
Gost
Eto tako

Zar ove dvije krabosnice moraju da sude sva finala ,i obavezno da te utakmice budu sporne? Nadam se da svi dobro sjecamo suza nasih lavica koje su ove dvije spodobe opljackale?!

janko
Gost
janko

sto je ova ekavica, kad vec kpirate tekst makar ispravite

Svjefol
Gost
Svjefol

Ove dvije su ojadile nasu zensku reprezentaciju na OI u Londonu…

Przi
Gost
Przi

Jaukovićka dobija lakat u lice 4 sekunde prije kraja i nju isključuju, zbog toga smo izgubili od Spanije. Kasnije se ispostavilo da je ta situacija povela spaniju do polufinala a ne nas. Opet nas zajebaše.

Niksic
Gost
Niksic

Ovo su one lupezice sto su nas pokrale na OI ,i sad kao nesto pricaju

Andjela
Gost
Andjela

Dramaticna utakmica ,ispravna odluka presuda!

brko mali
Gost
brko mali

znamo vas mi dobro kako ste bile svjesne svih pravila i propisa kad ste nam sudile

Equinoxe 🍀
Gost
Equinoxe 🍀

Ne pratim sport, ali mi je njihovo prezime duboko urezano u mislima, upravo zbog tog suđenja, te sam morala “zaviriti” da vidim kakav su belaj opet napravile… Ufff mrčile se!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Је ли могуће да не постоји снимак па да видимо ко је у праву?!

Mirko
Gost
Mirko

Zato snimka i nema jer su toboze bile u pravu.

Seashell
Gost
Seashell

Da je srece ove ne bi sudile ni u 2. Cg ligu

Send this to a friend