Rukomet

Sezona dokazivanja pred ekipom Dragana Adžića

Bolje pripreme, bez obzira što su ih preskočile golman Darli de Zogbi i pivot Suzana Lazović, rukometašice Budućnosti nijesu mogle da zamisle. Prva sedmica u Kolašinu je prošla onako kako je stručni štab zacrtao. Urađena su razna testiranja, obnovljena je snaga, a u posljednjoj pažnja je posvećena radu sa loptom i sparing utakmicama sa ruskom Astrahanačkom.

Bilo je naporno i teško, ali sve što je urađeno bilo je od višestuke važnosti za mladi sastav iz Podgorice koji će od ove sezone u Ligi šampiona sa skromnijim ambicijama.

“Izašli smo bolji i jači iz ovog dijela priprema. Raduje što smo radili, odnosno igrali sa ruskom ekipom, koja je odlična u oba pravca. Praktično smo nastupali sa postavom, ustvari bilo nas je osam, devet i zbog toga nije bilo lako. Ali je svaka djeovojka izdržala i to nije bilo loše, s obzirom da smo tek na početku priprema”, kazala je Ema Ramusović.

Pivot ,,plavih“ priželjkuje najbolju formu za početak Lige šampiona. A za idealan start i dobar osjećaj u grupnoj fazi elitnog takmičenja potreban je svaki igrač.

“Nadam se da ćemo formu dovesti do potrebnog nivoa onda kada bude najpotrebnije, a to je za početak Lige šampiona. Ovakvoj, mladoj Budućnosti je bitan svaki igrač, nema nas mnogo tako daje i zbog bilo teško u Kolašinu. Ali to su pripreme, svjesni u svakom trenutku važnosti zbog onoga što nas čeka. A do starta Lige šampiona imaćemo dobar broj sparing i turnirskih utakmica, što nama i odgovara.”

Budućnost nema razloga da strahuje već treba da igra samo svoju igru i da bude strpljiva sa mladim igračicama.

“Kod svake mlađe igračice ima po malo pozitivne treme, ali sam sigurna da će nestati sa prvom utakmicom. Vjerujem da će ova mladost, kojoj je ukazana šansa, opravdati povjerenje. Istina, potrebno je vrijeme, a uz dobar rad vjerujem da će i to naše vrijeme da dođe. Ovo je sezona dokazivanja”, poručila je Ramusović.

“Nadam se da ću biti na većem nivou u odnosu na prošlu godinu. Radim dobro i potrudiću se da bude onako kako svi želimo.”

Ruskinje bolje za gol

Posljednju sparing utakmicu sa Astrahanačkom ,,plave“ su izgubile -23:22(13:10). Najefikasnija je bila Jauković sa šest golova, Pavićević je dala gol manje, Ujkić četiri, Grbić i Laslo po dva, Ramusović, Premović i Malović postigle su po gol.

Send this to a friend