Rukomet

Spremne i za tuču

foto: zrkb.me

Odenze najavljuje trijumf, sa novim bodovima prebrodili bi primarni cilj, prolaz u glavnu fazu Lige šampiona. Vide Dankinje šansu da sa prvog mjesta dočekaju nastavak elitnog takmičenja.

Budućnost priželjkuje i trijumf i dobru igru. Podgoričanke žele da se pobjedom oproste u posljednjoj gostujućoj utakmici od grupne faze Lige šampiona. “Plavima nije uspjelo u Norveškoj i Francuskoj da dođu do brejka, ali posljednje izdanje, posebno drugo poluvrijeme, u trijumfu protiv Meca, daje nadu da će se iz Danske vratiti sa velika dva boda.

“Očekujemo tešku utakmicu, možda i najteže gostovanje u grupnoj fazi. Odenze igra sjajno na svom terenu, igraju čvrstu i jaku odbranu, što nije tipično za danske ekipe. Znaju, takođe, da igraju brzo, što su pokazale u Morači, gdje su postigle 28 golova. U Podgorici su nam nametnule brzu igru, a protiv Meca su primile samo 19 i pokazale kako znaju da igraju u odbrani”, kazala je ltana Grbić.

Domaćin ima svoje adute. Gošće iz Podgorice sigurne su i odgovorne za sve što danske rukometašice danas od 15.10 časova budu pokazale. Derbi 5. kola mogao bi da pruži odgovor na još neke stvari, kao da li je reakcija, nakon dva vezana neuspjeha, naših šampionki protiv Meca, bila trenutak inspiracij e ili nešto drugo.

“Igraćemo našu igru, naš glavni adut je, naravno, odbrana. Spremne smo za veliku borbu i pravi ,,fajt. Nadam se da ćemo ispoštovati sve dogovore i onda se možemo nadati i prvoj pobjedi u gostima ove sezone”, kazala je Grbić.

Jedini poraz u sezoni Odenze je doživo na premijeri Lige šampiona u Podgorici. Ovaj tim, sa ogromnim. entuzijazmom čeka “plave” i to nakon serije uspješnih izdanja u domaćem prvenstvu. Budućost ima dva poraza.

“Samopouzdanje je bilo poljuljano poslije vezanih poraza od Larvika i Meca, tako da smo veoma srećne zbog pobjede protiv Meca u Podgorici. Došli smo u Dansku sa velikim samopouzdanjem i željom da pokažemo da smo prava ekipa i u gostima, a ne samo na našem terenu”.

Odenze je oslabljen neigranjem najbolie igračice Stine Jorgensen. Budućnost je kompletna.

“Ne smijemo da ih potcijenimo ni u jednom momentu. Moramo da igramo u odbranu na maksimalnom nivou od prvog do posljednjeg minuta. Iz dobre odbrane treba da vučemo brz napad i vjerujem da će to donijeti rezultat”, sigurna je Dijana Ujkić.

Protiv danskog tima naše rukometašice priželjkuju utakmicu na manji broj golova. Dankinje su u Podgorici postigle 28, ali primile 31 gol, najviše u četiri odigrana kola. Primjera radi, za Mecom su odigrale 19:19, u igri u kojoj su najmanje došle do izražaja neke karakteristike svojstvene skandinavskoj školi rukometa. Upravo u igri na manji broj golova Podgoričanke vide šansu za trijumf. Na ispitu će biti odbrana, kojoj, u drugom poluvremenu protiv Meca, nije bilo mane. Uz još pravo raspoloženje sa gola, Budućnost bi mogla do druge vezane, a ukupno treće pobjede u A grupi.

Domaćin želi prvo mjesto

Krilo Trine Ostergard vidi opasnog protivnika iz Crne Gore, koji se, nakon što je izgubio konce igre, vratio na pravi put velikom pobjedom nad Mecom.

“Nama je ova utakmica važna i zbog prvog mjesta. Bodovi su nam, naravno, bitni zbog glavne faze Lige šampiona. Ulazimo u meč sa velikim samopouzdanjem. Čeka nas teška utakmica, protiv jakog protivnika, koji igra odličnu odbranu”.

Send this to a friend