Rukomet

Stari poznanici za krunu regiona

Potencijalno finale Lige šampiona imaće uvertiru u meču za trofej Regionalne lige. Dvije najjače ekipe sa prostora bivše Jugoslavije, ali i među najboljim u Evropi, igraće u finalu regionalnog takmičenja u Skoplju.

Rukometašice Budućnosti bez mnogo muke srušile su Krim (31:23), dok je Vardar u drugom polufinalnom duelu završnog turnira razbio Podravku (29:16).

“Mislim da će u finalu biti dobra utakmica, a želja mi je da sve djevojke ostanu zdrave, kao da i Vardar i mi provježbamo što više stvari pred fajnal-for Lige šampiona”, poručio je nakon meča trener “plavih” Dragan Adžić.

Da ovaj format zaživi

Kada je u pitanju duel sa Krimom, nije bilo mnogo neizvjesnosti. Plave dame imale su “plus pet” na poluvremenu (17:12), a djevojke Uroša Bregnara uspjele da zaprijete samo u 40. minutu kada je bilo 21:17… Ipak, Budućnost je na krilima Kristine Neagu (sedam golova) i Katarine Bulatović (šest) lagano završila polufinalnu priču.

“Drago mi je što smo i mi i Krim ostali zdravi, jer se mi spremamo za fajnal-for Lige šampiona, a slovenački tim je završio obaveze u nacionalnom prvenstvu i Kupu”, dodao je Adžić.

Povratak Regionalne lige tako se još jednom pokazao kao pravi potez…

“Drago mi je da je ovakav format Regionalne lige zaživio. Mislim da je odličan i da bi ovako moglo da se nastavi sa ove četiri ekipe. Puno nam je svima značilo”, jasan je Adžić.

Grbić i Damnjanović: Provjera za F4

Finalistima će i danas fajnal-for Lige šampiona biti u mislima…

“Sigurno je da uvijek možemo i moramo bolje, bilo je grešaka, ali što kaže naš trener bitno je da smo izašle bez povreda. Ovaj završni turnir nam je dobro došao da vidimo i ispravimo određene greške prije Budimpešte”, istakla je Itana Grbić, lijevo krilo Budućnosti.

Slično razmišlja i Sanja Damnjanović, koja je za medije govorila prije utakmice Budućnost Krim.

“Vidjećemo ko će nam biti rival u finalu, ali ako to bude Budućnost biće sjajna priprema za fajnal-for u Budimpešti”, rekla je Damnjanović.

Send this to a friend