Rukomet Prva liga za rukometaše

Sudar osvajača trofeja

Lovćen i Komovi, branioci trofeja na domaćoj rukometnoj sceni i najveći kandidati za osvajanje istih ove sezone, večeras će se prvi put sastati u tekućoj takmičarskoj godini.

Cetinjani su maksimalno krenuli u odbranu trona u Prvoj ligi, u šest mečeva upisali isto toliko pobjeda i favoriti su pred okršaj u prijestonici (18 h).

“Očekivanja Lovćena su kao i uvijek pobjednička. Komovi su minule sezone pokazali da mogu da nas pobijede, a ove nastupaju u izmijenjenom sastavu. Poraženi su od Budvanske rivijere, ali svjesni smo da će dati sve od sebe da nam pomrse račune. Ostali su bez Miluna Danića i Aleksandra Bakića, međutim, igraju neobičnu odbranu sa kojom je teško izaći na kraj. U svakom slučaju, ne bježimo od uloge favorita”, rekao je trener Duško Milić.

Lovćen je u prva četiri meča bio ubjedljiv, dok mu je u posljednja dva trebalo više vremena da ,,slomi“ rivala.

“Tačno je da protiv Rudara i Partizana 1949 nijesmo igrali dobro svih 60 minuta, ali jesmo onda kad je bilo najpotrebnije. Probaćemo da protiv Komova to popravimo i dođemo do nove pobjede”, istakao je Milić.

Gosti iz Andrijevice, koji će u decembru braniti trofej Kupa osvojen 2019. godine, u goste najvećem našem klubu dolaze sa željom da budu prvi koji će ,,zakinuti“ Cetinjane.

“Rekao sam i prije početka prvenstva da je, shodno ekipi koju je napravio, Lovćen veliki favorit za titulu. Teren je svakako druga priča od onog što stoji ,,na papiru“, ali njihovi rezultati za sada potvrđuju najavljeno”, kazao je trener Radoje Lekić.

“Njihova projekcija je da nastave niz pobjeda, naša da ga zaustavimo. Apsolutni su favoriti, a naša filozofija je da radimo što više i da to valorizujemo, vidjećemo da li ćemo moći u ovom meču ili neki drugi put. Vodi nas entuzijazam, baziramo se na razvoj mladih igrača i vjerujemo u ono da što više treniraš to ćeš biti bolji i zaslužiti više sreće.”

Zanimljivo je da su Komovi lako izlazili na kraj sa ekipama protiv kojih je Lovćen imao problema.

“Suvišno je govoriti o kvalitetu Lovćena. Iskusni su, vođeni dobrim, starim liderom Igorom Markovićem, koji svojom pojavom drži fokus cijele ekipe. Gledali smo ih, sigurno i oni nas, i imamo zamisli kako da dovedemo meč u egal ili u našu korist. Motiva i želje neće faliti. Naš cilj ove sezone, s obzirom na sve okolnosti, je da budemo među vodeće tri ekipe u ligi”, kazao je Lekić.

Večeras se sastaju i Mornar 7 – Partizan 1949, dok će se dueli Budvanska rivijera – Jedinstvo i Danilovgrad – Rudar odigrati u srijedu.

U osmom kolu slobodno je Berane 1949.

Send this to a friend