Rukomet

Svako priželjkuje fajnal-for

Zvanični, sparing mečevi i treninzi sa Krimom u Jagodini i Ljubljani, dali su jasniju sliku o trenutnom stanju Budućnosti, pred finiš priprema za start glavne faze Lige šampiona. Podgoričanke su bez poraza završile nastup na drugom i trećem turniru Regionalne lige, aono što je važnije da su sa Krimom odigrale na mali broj primljenih golova, na čemu gradi igru stručni štab naših šampionki.

Kapitenka Milena Raičević pozitivno je ocijenila kompletan period od dolaska igračica u klub sa šampionata Evrope, ističući da su kroz odbranu došle do samopouzdanja potrebnog za startni meč glavne runde LŠ 27. januara protiv Kopenhagena. Krajem prošle godine ušle ste u ozbiljnu priču podizanja fizičke kondicije i forme. Dokle ste stigli?

“Zadovoljni smo, dobro smo igrali, probali smo dosta stvari koje su nam prije svega bile bitne za nastavak takmičenja u Ligi šampiona. Ujedno su bile posljednje provjere i upravo zbog toga smo mnogo radili. Nastavićemo sa treninzima u Podgorici, gdje ćemo probati da se nadograđujemo i poboljšamo neke detalje u igri. Mislim da su nam upravo utakmice sa Krimom najviše pomogle i jedino njih možemo ozbiljno uzeti za analizu”, istakla je Raičević.

Na kojim ste detaljima najviše radili?

“Važno je bilo da podignemo formu i da probamo što više stvari. Mi smo nakon pauze ušli u treninge, uradili bazične pripreme, aonda2. januarakrenuli u Jagodinu, gdje smo igrali dvije utakmice, a nakon kraće pauze nastavili put za Ljubljanu, sparingovali i trenirali sa Krimom, a onda odigrali za vikend još dva meča trećeg turnira Regionalne lige. Sad dolazi period konkretniji oko dogovora za Kopenhagen. Potrudićemo se da detalje koje smo probali kroz utakmice dovedemo do perfekcije i odigramo dobru utakmicu”.

Odigrali ste optimalan broj mečeva?

“Nijesmo u situaciji da igramo veliki broj utakmica kao neke druge ekipe koje to mogu kroz domaću ligu. Već samo na ovaj način na koji smo sada uradili. Što je bilo dobro. Primjetno da ste primili malo golova, što pokazuje da sistem funkcioniše.

Kako vidiš ovaj najvažniji dio igre?

“Odbrana je prioritet. U prethodnim utakmicama smo ovaj dio posla dobro radili, a u napadu smo, takođe, dosta dobro funkcionisali. Vjerujem da će to doći na još bolji nivo kada bude potrebno”.

U fokusu 27. januar

Kakav je bio oporavak nakon EP?

“Okrenuli smo se klupskim obavezama. Moramo zaboraviti na Francusku. Moralo je bolje, ali idemo dalje, onaj ko se nije dobro osjećao na prvenstvu, sada se mnogo bolje osjeća, što je najhitnije. Vjerujem da će svaka od nas to pokazati onda kada bude najpotrebnije. Kao pravi profesionalci okrećemo se novim obavezama, a to je Budućnost i naša igra”.

Kako bi opisala Kopenhagen?

“Igrali smo sa Odenzeom u grupnoj fazi, a Kopenhagen je drugačija priča. Tipična danska ekipa sa domaćim reprezentativkama, Šveđankama i Holanđankama. Potpuno drugačije igraju od Odenzea, koji je imao želju da igra bolju odbranu, a Kopenhagen perferira bržu igru. Počeli smo da ih pripremamo, vidi se individualni kvalitet, a naša želja je da ih zaustavimo”.

Imali ste priliku na EP da igrate protiv igračica koje nastupaju za Kopenhagen, kakav je utisak?

“Imaju dobrog lijevog beka, zatim Holanđanku koja je na EP igrala pivota, a u klubu pokriva bekovsku poziciju. Protiv švedske reprezentativke, na desnom beku, smo već igrali i u pripremnom periodu za Francusku i na šampionatu Evrope. Vjerujem da ćemo ih dobro spremiti. U svakom slučaju, dobro je što imamo priliku da ih analiziramo naviše načina”.

Imate li kapitalan broj bodova za četvrtfinale?

“Kao prvo, važno je da smo iz grupe prenijeli najviše bodova, pitanje je bilo nakon drugog, trećeg meča, da li ćemo uspjeti. Za glavnu rundu svaki bod je važan, prije svega što nas čekaju tri izuzetno jaka rivala. Bodovi su važni i zbogtoga što želimo povoljniju situaciju za četvrtfmale”.

Rostov se ističe kao najozbiljnija ekipa, sa vrhunskim kvalitetom i trenerom. Kako sa njima?

“Pokazao je najviše, jer je prenio najviše bodova. Sa njima smo već u drugom kolu, čeka nas dalek put, vruć teren i jak protivnik. Svega smo svjesni, ( kao i da u prvom dijelu nijesmo pokazali da smo gostujuća ekipa, osim u Odenzeu gdje smo slavili u najvažnijem meču grupne faze. Mislim da, ipak, treba da idemo korak po korak. Imaćemo vremena da razmišljamo o Rostovu za koga će nam trebati dosta energije”.

Send this to a friend