Rukomet Svjetsko prvenstvo

Teške optužbe: Slovenci tvrde da su otrovani u Egiptu

Slovenija je sinoć zbog remija sa Egiptom ostala bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Slovencima je falilo i sreće i snage u finišu meča, a jedan od razloga su i zdravstveni problemi.

Navodno su otrovani hranom zbog čega je 12 rukometaša tražilo ljekarsku pomoć.

“Poslije utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promjene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi.

Čak dvanaest (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše posljednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio „virus“. Momci su vrištali od bolova, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem stanju, odlučilo je da se založiti za sebe, za tim, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svjetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svijetu.

Pokazaćemo na kakvom smo testu u sljedećim takmičenjima jer je pred nama još mnogo izazova ove godine.

Naši problemi odgovornima nisu bili pretjerano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih i bolesnih igrača napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u zvaničnoj medicinskoj službi prvenstva,“ piše u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Sve ste u pravu i vjerujem vam,ali kao ozbiljna drzava i reprezentacija drugi put se u pamet pa povedite sa sobom kuhara i namjernice,otvorite se ne mozete škrtariti desetljećima.
Pravi klub Hajduk iz Splita je jos ’80-tih,vodio ekipu za obroke sa sobom.

King Henry
Gost
King Henry

Ajte molim vas, imali ste 5 razlike i nista iskoristili,neka sad..i Hansen je zakacio isto ,mora da su i njega otrovali..prihvatite poraz

Bnjj
Gost
Bnjj

Smiješan sport uz vaterpolo, koji sudije odlučuju, ne zna se kad je probijanje, faul. Odbojka je zlatan i čist sport uz košarku, fudbal idr

Send this to a friend