Rukomet Đurđina Jauković sa Brestom u Koprivnici čeka novi duel u LŠ i povratak kući

Teško vrijeme za glavu, nadam se da ćemo svi ostati zdravi

Mnogo bliža kilometrima je Nikšiću i porodici iz Koprivnice, nego do prije tri dana iz Bresta. Ali Đurđina Jauković moraće još malo da pričeka, sedmica da prođe, kako bi se vratila u Crnu Goru gdje je čeka okupljanje reprezentacije za nastup na šampionatu Evrope.

“Bila sam u Podgorici onda kada smo igrali protiv Budućnosti, ali bukvalno 20 minuta sam se vidjela sa porodicom. Malo. Ali brzo ću nazad i zaista jedva čekam”, kazala je naša reprezentativka.

Jauković je u subotu sa Brestom pobijedila Podravku u 8. kolu Lige šampiona, a u dogovoru dva kluba, novi zaostali meč, odigraće danas od 18 sati. Oba tima nastupaju u grupi B sa rukometašicama Budućnosti.

“Imali smo naporan period. Igrali smo domaću ligu, puno smo putovali i praktično smo sedmicu van Bresta. Vjerovatno se sve to malo odrazilo na igru. Ali ni jednog trenutka pobjednik se nije do vodio u pitanju. Nadam se da ćemo danas biti bolje. Možda, najviše po pitanju odbrane jer je tu bilo dosta stvari koje možemo uraditi bolje”.

U Francuskoj nesmetano ekipe treniraju, ali su svi oprezni.

“Za glavu je najteža situacija. Svaki dan slušamo o povredama i pozitivnim igračicama, a moja jedina želja je da ostanemo zdravi u ovoj sezoni. Situacija je takva da sport pati, kao i svijet. Problemi su veliki, a iskreno se nadam da će sve ovo što prije da prođe i da ćemo se vratiti normalnom životu”.

Brest je u dobrom nizu u domaćem prvenstvu, u Ligi šampiona ovaj tim ima velike ambicije.

“Sve pobjede imamo u domaćoj ligi”, napomenula je Jauković.

U klubu se dobro radi, a za Đinu je sistem nešto na što je morala da se navikne.

“Treniramo normalno. Do prije dvije sedmice još je bilo i publike na tribinama. Sad je praktično sve stalo, a imamo pravo samo sat da boravimo van objekta stanovanja. Već sam kazala da situacija nije jednostavna, a najteže je kada se utakmice odlažu. Ne znamo do posljednjeg dana da li ćemo igrati, a upravo smo sa Bezansonom tri puta meč otkazali. Čudan je to osjećaj, niko ne zna da li će i kada igrati. Nadam se da će na Evropskom prvenstvu biti sve drugačije. Što se tiče samog sistema ekipe, on je drugačiji. U situaciji sam da se prilagođavam, upoznajem sa novim stvarima, da pričam sa svima o tim stvarima, jer, prosto, nemamo puno vremena na treninzima da vježbamo. Ove sedmice imali smo jedan normalan rukometni trening”.

Send this to a friend