Rukomet

Tivat slavi šampione

Tivat slavi šampiona, Tivat konačno ima prvaka Crne Gore u ekipnim sportovima. Rukometaši Partizana nakon što su prošle godine osvajanjem Kupa stigli do prvog trofeja, ove godine napravili su još veći uspjeh osvajanjem titule prvaka Crne Gore.

Klub koji je često bio na ivici ambisa, odustao od takmičenja zbog finansija, sada je ponos grada i kolektiv koji postaje rukometni gigant…

“Teško je riječima opisati kako se osjećam. Ovo je nevjerovatno. Ponosan sam i sigurno daje ovo kruna višegodišnjeg rada istakao je Dejan Stjepčević, trener Partizana.

Partizan je pobjedom nad Budvanskom rivijerom već u drugom kolu Mini lige za prvaka istakao najozbiljniju kandidaturu za prvaka, a nakon što je RSCG iz takmičenja isključio Budvane, bilo je jasno da će trofej stići u Budvu. Posljednji mečevi bili su samo rutina, pa i subotnji duel sa Lovćenom-26:30.

“Naš cilj je bio da napravio dobar rezultat, ali s obzirom da smo u decembru ostali bez četiri igrača, iskren da budem nijesmo očekivali da će se sezona ovako završiti. Međutim, poklopilo se mnogo stvari, Samardžić koji je bio bek postao je vrhunski pivot, dobili smo sjajnog srednj aka u Lasici, imali nevj erovatno dobru atmosferu, tako da kada se sve sagleda mislim da smo zasluženo osvojili pehar”, dodao je Stjepčević.

Finiš prvenstva ostao je u sjenci događaja da se prošlogodišnji šampion izbaci iz takmičenja, ali iako to ostavlja mrlju, u Partizanu su svjesni da titulu nije stigla kao poklon.

“Nijesmo čašćeni, mi smo ovaj uspjeh zaslužili. Dobili smo Budvansku rivijeru i u Budvi i Tivtu, prije nego što je isključenja pretekli smo je na tabeli, tako da smo već bili bolji od nje.Naravno da ostaje žal što se sve to dogodilo, jer je finiš bio neinteresantan, a baš zbog toga u finišu sam dao šansu i mlađim igračima, pa je na određenim mečevima došlo do opuštanja”, ističe trener Tivćana.

Partizan je prošle sezone osvojio Kup, a nakon sjajnog nastupa u Čelendž kupu, ovu sezonu ima priliku da sezonu kruniše duplom krunom. Već za vikend u Mojkovcu se igra finalni turnir Kupa.

“Naš cilj je bio da stvorimo stabilan kluba, a mi smo stvorili klub koji osvaja trofeje. Želimo duplu krunu i idemo u Mojkovac sa željom da odbranimo trofej u Kupu. Neće biti lako, Mojkovac i Lovćen imaju izuzetno kvalitetne i mlade ekipe željne dokazivanja. Poslije nekoliko mečeva pauze u tim se vraćaju Peruničić, Lasica i Drašković, ali sigurno da su van prave forme”, objašnjava tvorac uspjeha Partizana i jedan od onih koji je bio dio grupe en tuzijasta koji su odlučili da ovaj kolektiv uzdignu na najveći nivo.

Novi šampion Crne Gore ima pravo da razmišlja i o učešću u SEHA ligi. Koliko je to realno?

“Neophodno je ispuniti mnogo uslova. To bi bio veliki iskorak, mislim da je to realnije za godinu ili dvije nego u ovom trenutku. Ne znam da li bi dvorana dobila dozvolu, ali sigurno da bi nam trebala značajna pojačanja i značajno veća finansijska ulaganja. Jer je to je takmičenje poput Lige šampiona, gdje učestvuju najpoznatiji timovi. Ali, Uprava ima želju i već se priča na temu SEHA lige, koja bi zahtijelavala i maksimalnu profesionalnost”, objasnio je Stjepčević.

Odmah po završetku meča sa Lovćenom rukometaši Partizana primili su pehar, a šampionsko slavlje nastavljeno je u gradu, do kojeg su igrači došli autobusom sa otvorenim krovom.

“To je bila sjajna ideja uprave. Bilo je lijepo u stilu velikih šampiona provozati se gradom. Osjećaj na autobusu bio je za pamćenje, a nadam se da ćemo imati priliku uskoro opet da napravimo nešto slično”, kazao je Stjepčević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dvije
Gost
dvije

ovo ce trajat 2 godine.

Send this to a friend