Rukomet

Trenutak istine: “Plave” protiv moćnog Đera za novo finale LŠ

Katarina Bulatović

Još jedan maj, još jedan sastanak na obali Dunava… Sve je isto kao prošle sezone, isti rivali pod svodovima grandiozne “Laslo Pap arene” ponovo oči u oči, samo sa jednom željom da u nedjelju nešto poslije 19 sati zagrle veliki pehar Lige šampiona.

Još jednom dio velike priče biće i crnogorski velikan Budućnost, s tim da je već određeno vrijeme jasno da će ovo biti posljednji ples trofejne generacije “plavih” dama, jer se mnoge od njih nakon Budimpešte opraštaju od plavo-bijelog dresa.

A prva prepreka na putu do finala i trofeja biće stari dobri rival… U klasiku ženskog rukometa Budućnost će protiv Đera voditi novi rat u polufinalu Lige šampiona. Subota, 15.15h.

Dame Dragana Adžića ostvarile su cilj plasmanom na F4 turnir, ali je jasno da im je u genima juriš na tron.

“Da, uspjeli smo i to da se plasiramo na fajnal-for”, poručila je uz osmijeh iz Budimpešte za Dnevne novine Katarina Bulatović.

“Zaista bilo je i uspona i padova tokom cijele sezone, ali konačno smo ovdje i u ova dva dana staje cijela sezona”.

Odavno je jasno da će dva meča u Budimpešti biti i posljednja u dresu Budućnosti za Kristinu Neagu, Draganu Cvijić, Biljanu Novović, Kingu Ahruk i Neli Irman…

“Posljednji put ćemo igrati u ovom sastavu i mislim da je vrijeme da se jedni od drugih oprostimo na najbolji mogući način”, jasna je Kaća.

“Mislim da smo to zaslužili. Nakon svih pomenutih padova, pokazali smo da smo pravi tim i vjerujem da ćemo to biti i u subotu i nedjelju”.

Prvi rival je Đer, ekipa koja je prošle godine u polufinalu zaustavila Budućnost ka odbrani titule postoji li želja za osvetom?

“Ne, samo želja da osvojimo trofej”, jasna je djevojka koja je simbol Lige šampiona. “Nebitno je ko je preko puta nas, ako želimo da igramo za taj trofej moramo da pobijedimo sve timove. Tako da ne bih to povezivala sa osvetom. Želimo trofej, a ne osvetu Đeru”.

Đer je ponovo moćan! Skup svjetskih zvijezda upotpunila je najbolja norveška rukometašica Nora Merk, ali sada tu (zbog trudnoće) nije njena legendarna zemljakinja Hajdi Loke…

“Oni su svakako super ekipa, sa sjajnim individualkama, pa ne bih željela nikoga da izdvajam”, istakla je Katarina Bulatović.

“Igraju dobro cijele sezone, tako da očekujem dosta tešku utakmicu, ali vj eruj em da ćemo biti na visini zadatka i da ćemo ponoviti naše najbolje partije iz ove sezone”.

Šta će odlučiti veliki derbi u polufinalu?

“Odbrana sigurno. Ko bude bolji u tom segmentu, imaće i boljeg golmana, pa smatram da će ta ekipa odnijeti pobjedu”.

I ove godine Budućnost će protiv sebe imati i desetak hiljada bučnih Mađara koji će sa tribina Laslo Pap arene bodriti svoj tim. Pritisak ili dodatni motiv?

“Biće sjajna stvar još jednom igrati pred punom dvoranom. Sigurno je da nam to ne predstavlja nikakvo opterećenje, već znamo da treba da uživamo u tom trenutku”, ocijenila je sjajna rukometašica Budućnosti.

Za kraj smo djevojku koja je dva puta podizala pehar Lige šampiona u Laslo Pap areni (u dresu Đera i Budućnosti) i još dva puta po starom formatu, pitali šta očekuje iz drugog polufinalnog duela koji igraju Vardar i šampion Evrope CSM Bukurešt.

“Obje ekipe su baš dobre, mislim da svi na fajnal-foru imamo podjednake šanse. I tu očekujem veoma dobru utakmicu, Bukurešt se podigao u najvažnijem trenutku, dok Vardar igra dobro cijele sezone. Ne bih nikome mogla da dam prednost”, zaključila je Katarina Bulatović.

CSM Bukurešt će u Budimpešti braniti trofej osvojen prošle sezone sezone nakon penal drame sa Đerom, a veliki adut rumunskog tima biće naša Majda Mehmedović.

“Jedva čekam da počne utakmica”, rekla je Majda za Dnevne novine. “Svi se jako dobro znamo i biće teško da neko iznenadi. Imamo dugih 60 minuta, ali se nadam da ćemo na kraju slaviti. To su moje želje i voljela bih da se to ostvari. Vardar ove sezone igra jako dobro i biće sigurno neizvjesna utakmica”.

A u eventualnom finalu?

“U finalu bih voljela da vidim Budućnost”, zaključila je Majda.

Budućnost i Vardar su jedine ekipe koje će i četvrti put zaredom učestvovati na fajnal-foru. I dok su plave jednom slavile, dame iz Skoplja svaki nastup su završile kao trećeplasirane. Novi napad na krunu sa ovim klubom juriće ponovo i dvije Crnogorke Andrea Klikovac i Jovanka Radičević.

“Zaista želim ovaj trofej sa Vardarom nakon onog sa Đerom (2013)”, rekla je Jovanka Radičević za sitel.com.mk.

“Bukurešt je prošle godine kao autsajder osvojio LŠ, sada će nam biti još teže, ali iskui konačno želimo da napravimo korak naprijed”, dodala je krilna igračica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Željko
Gost
Željko

Nedostaju Klara na golu i Majda na krilu , mislim da uz vjernu navijačku grupu VARVARI u prepunoj dvorani ( uz bubnjeve domaćih navijača ) i uz fer suđenje najveći sportski brend Crne Gore ( uz vaterpoliste ) može u finale a i na ” krov ” Evrope !!Naprijed ” Budućnost ” !

janko
Gost
janko

Ajmo dps masinerijo

janko
Gost
janko

Milo na krilo ,pedja na go misko vozac i finale je u dzepu

Send this to a friend