Rukomet Matea Pletikosić pojačala lavice

U Hrvatskoj na mene nisu računali, u Crnoj Gori osjećam se kao kod kuće

Matea Pletikosić mogla bi već na Evropskom prvenstvu u decembru, naravno ako izbori mjesto, da debituje za rukometnu reprezentaciju Crne Gore.

Jedna od najperspektivnijih rukometašica u Evropi, koja je stigla prije pet godina iz hrvatskog Sinja u podgoričku Budućnost, odlučila je da igra za Crnu Goru.

Pletikosić je posljednji put za reprezentaciju Hrvatske nastupala prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu za kadetkinje, a godinu ranije, na kadetskom šampionatu Evrope u Makedoniji, proglašena je za najboljeg srednjeg beka.

“Posljednje četiri godine nijesam igrala za Hrvatsku. Na mene nijesu računali, jer bi me pozvali. Uvijek sam bila za razgovor”, kazala je Pletikosić.

Porodica je podržala odluku da nastupa za Crnu Goru.

“Pričala sam sa roditeljima, podržali su me jer je odluka prava i najbolja za mene i karijeru. U Crnoj Gori se dobro osjećam, kao kod kuće sam, skoro sve igračice poznajem, biće mi lakše da se uklopim. Pet godina sam u Podgorici, naučila sam dosta toga, a sistem reprezentacije je, svakako, potekao iz Budućnosti. Mislim da bih, zaista, mogla dobro da se uklopim i snađem”, kazala je Pletikosić za Arenu.

Mlada rukometašica, tek je napunila 22 godine, sanja da ode na Olimpijske igre.

“Sanjam Tokio i još puno toga, ali polako. Igram zbog ciljeva koje želim da ostvarim.”

Srednji bek ,,plavih već je imala priliku da trenira nekoliko puta sa crnogorskim nacionalnim timom.

“Sistem mi nije nepoznat, jedva čekam da se priključim reprezentaciji.”

Matea je kod kuće, gdje trenira, a posljednjih dana lakše sprovodi u djelo plan i program koji svakodnevno dobija od kluba.

“Sa porodicom sam. Odavno ovoliko dugo nismo bili na okupu. Lijepo sam provela vrijeme, nije mi bilo dosadno.Trenirala sam koliko god sam mogla s obzirom na sve okolnosti, a sada je mnogo lakše jer su teretane otvorene.”

Želi sa “plavima” u septembru da se bori za završni turnir.

“Bilo bi idealno da se plasiramo na fajnal-for”, kazala je Matea Pletikosić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lavica
Gost
Lavica

Pa kako onda čuješ li ti sebe, za Crnu Goru nećeš igrati iz ljubavi kao za Hrvatsku a Hrvati te nijesu ni pozvali.
Iskreno mislim da nam nijesi ni trebala.

grse
Gost
grse

Hrvati su ušli u vječnost svjetskog sporta plasmanom u finale SP u fudbalu. ovo ženski rukomet, boćanje, karling… pa koga to interesuje tamo

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Bravo Matea…

Send this to a friend