Rukomet EHF Liga šampiona

U ludoj grupi 1 sve četiri karte su otvorene

Prvak Evrope Đer i moćni Brest praktično su nedostižni i između sebe će odlučiti o pobjedniku grupe 2, pa je već nakon tri kola glavne faze Lige šampiona praktično jasno da će rukometašice Budućnosti rivala u četvrtfinalu čekati sa trećeg mjesta.

Međutim, najvjerovatnije i do posljednjeg kola glavne faze dame Dragana Adžića neće znati ko će im od moguća četiri rivala iz grupe 1 stajati na putu ka plasmanu na fajnal-for u Budimpešti. Činilo se dugo da su u toj grupi bez premca Rostov i Mec, a onda je nastavak Lige šampiona pokazao koliko su zapravo izjednačeni rivali u tom društvu.

Najprije je otpisani FTC zakomplikovao život CSM Bukureštu, pa je Mec “smirio” jaku ekipu sa Dona koju predvodi najbolji trener današnjice Ambros Martin, da bi danski Esbjerg jučerašnjim remijem u Mecu (bio na korak od trijumfa) pokazao da pobjede u prvoj fazi nad Rostovom i CSM Bukureštom nijesu bile slučajnost.

Tako je u grupi 1 jasno da sve četiri ekipe Rostov, Mec, Esbjerg i CSM mogu biti i prvoplasirane i četvrtoplasirane. Istina, najteže će biti ekipi iz Bukurešta da “skoči” do druge pozicije, koja u stvari i najviše zanima Budućnost.

Gledajući trenutnu formu i raspored najbliži toj poziciji je Esbjerg, s obzirom na to da Rostov ima najlakši raspored do kraja (dočekuje Mec i igra sa otpisanim Vajpersom i FTC-om) i praktično 1. mjesto u svojim rukama. S druge strane, danski tim takođe očekuju dueli sa Vajperosm i FTC-om, a onda bi u posljednjem kolu dočekao Mec najvjerovatnije u direktnom duelu za drugu poziciju u grupi i okršaj protiv Budućnosti u četvrtfinalu.

Za mnoge možda nepoznanica, ali Esbjerg je upravo od početka sezone potencijalna bomba Lige šampiona. Ovu ekipu sa klupe predvodi nekadašnji reprezentativac Danske Jesper Jensen, a na terenu paklena Holanđaka i najbolja rukometašica nedavnog SP u Japanu Estavana Polman.

Send this to a friend