Rukomet EHF predstavio lavice

Uvijek autsajder, nikada favorit

Rukometni spektakl i prvo veliko takmičenje u korona eri (ne računajući NBA, Evroligu i teniske turnire) kreće 3. decembra u Danskoj, a pred Evropsko prvenstvo u Danskoj na sajtu EHFa urađene su najave za svaku selekciju posebno.

“Uvijek autsajder, nikada favorit”, tako novinar Kevin Domas najavljuje “lavice” na sjeveru Evrope. Jovanka Radičević i drugarice će u grupnoj fazi igrati sa Francuskom, Danskom i Slovenijom, a dalje idu tri selekcije.

“Prolazak u glavnu rundu biće težak zadatak za Crnu Goru, još neizvjesniji nakon smjene Pera Johansona i dolaska Kima Rasmusena u posljednjim minutima”, navodi se u tekstu na sajtu EHF-a.

“Gledanjem u sastav, možete da pomislite da Crna Gora nema zbog mnogo čega da bude ljubomorna ni na Dansku, Francusku ili Rusiju. Ali, čini se da će tim, bez obzira koliko talentovan, u jednom ili drugom trenutku posrnuti.”

Takođe, Domas zna da ukoliko bi crnogorske rukometašice bile na svom maksimalnom nivou i odličje je dostižno.

“Da bi se osvojilo važno takmičenje, kakvo je EURO, morate da igrate najbolji rukomet u svakom meču. Ako Crna Gora u tome uspije, onda neće biti daleko od medalja”, piše u tekstu u kojem se zaključuje da će posebna pažnja biti na dvijema golmankama Marti Batinović i Ljubici Nenezić zbog izostanka Marine Rajčić.

Send this to a friend