Rukomet

Uz huk sa tribina do novog plasmana na Mundijal

foto Stefan Ivanović

Olomuc, jun 2011. Rukometašice Crne Gore, u gradu u kojem će za par dana igrati i naša fudbalska selekcija, ponizile su Češku (42:26) i tada prvi put u istoriji naše zemlje izborile plasman na Svjetsko prvenstvo.

Osam godina kasnije “lavice” će ponovo igrati protiv Češke u baražu za rukometni Mundijal, s tim da sada rizikuju da se prvi put od 2010. godine ne nađu na jednom od tri najveća takmičenja.

Šezdeset minuta istine je pred damama Pera Johansona i preveliki ulog na parketu viza za Svjetsko prvenstvo u Japanu i šansa da nastave da se bore za Olimpijske igre u Tokiju.

Prije pet dana u Mostu nikoga nisu ubijedile da zaslužuju kartu za Mundijal (poraz od 26:24), pa je sada kucnuo pravi čas da pokažu zbog čega su jedna od svjetskih sila.

Revanš meč baraža za SP igra se večeras u Nikšiću od 20.10h.

“Lavice” su bile daleko od prave igre u Mostu, a koliko mogu da budu bolje pet dana kasnije…

“Period između dvije utakmice iskoristili smo da analiziramo igru iz prvog duela. Bilo je pozitvnih stvari, ali mnogo više negativnih na kojima smo radili”, realan je bio selektor Per Johanson

Ono što posebno brine je da naše dame nisu bile dobre u odbrani segmentu igre koji ih je proslavio tokom posljednjih godina.

“Jasno je da ćemo morati da odigramo mnogo bolje u revanšu kako bismo ostvarili cilj. Posebno tu mislim na igru u odbrani po kojoj je reprezentacija Crne Gore i prepoznatljiva”, jasan je švedski stručnjak.

Velika snaga “lavica” večeras bi trebalo da bude huk sa tribina. Navijači iz Nikšića nikada nisu razočarali kada je u “gradu čelika i piva” igrala neka reprezentativna selekcija, a da će tako biti i ovog puta pokazali su juče kada su “bakljadom” podržali rukometašice na treningu.

“Naravno da očekujem punu dvoranu, Nikšićani uvijek imaju osjećaj za takve duele”, poručila je Đurđina Jauković, inače djevojka koja će večeras igrati u svom gradu. “Naravno da nismo zadovoljne prvom utakmicom i kako smo odigrale u Mostu. Bilo je dosta grešaka i jasno je da možemo dosta bolje. Sve smo analizirali i spremno dočekujemo revanš meč”.

Slično razmišlja i Jelena Despotović, koja je u finišu meča u Mostu sjajnim golovima “vukla’ Crnu Goru.

“Sigurno da će nam mnogo značiti podrška i jedva čekamo da počne utakmica. Ništa ne smije da nas dekoncentriše već ćemo od prvog minuta morati jako da krenemo”, jasna je Despotovićeva.

Nastavak kontinuiteta i ostanak u vrhu ili žestok udarac za crnogorski rukomet “lavice” pokažite karakter.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

NAJBOLJE SU NAJBOLJE, CRNOGORSKE LAVICE- CRNOGORSKE KRALJICE!!! SRECNOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Navijac
Gost
Navijac

Nadam se da ce se sve kockice posloziti veceras!!! SA SRECOM LAVICE!!!

Boris
Gost
Boris

aj dako izgubite!

Anonimus
Gost
Anonimus

Džonsone ti li si?

Send this to a friend