Rukomet

Danska zaustavila lavice u neizvjesnoj završnici

foto: fra2018.ehf-euro.com

Crnogorske rukometašica poražene su od Danske 24:23 u posljednjem kolu Grupne faze čime su ostale bez šanse da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva.

Nijesu naše odigrale dobro posljednji meč u Nansiju. Golmanka Toft je bila fenomenalna i potpuno nas je poremetila u napadu. Cijelo vrijeme smo imali problema u pozicionom napadu da pronađemo rješenja, u prvom dijelu smo igrali i lošu odbranu.

Drugi dio meča donio je odličnu igru naših u defanzivi i povratak u meč. Imali smo šansu da stignemo i do trijumfa u završnici, međutim jednostavno Dankinje su imale i više sreće jer je njihov posljednji gol na meču bio bukvalno čista sreća, nakon šuta Tranborg lopta je od bloka završila u mreži.

Lavice su tako u Francuskoj ostvarile po tri pobjede i poraza…

tok meča:

60. minut – Milena Raičević je promašila šut za remi. Naša selekcija je izgubila posljednji meč u glavnoj fazi.

59. minut – Đurđina Jauković se probudila i dala dva važna gola i poravnala na 23:23. Dankinje su djelovale izgubljeno, ali su uz mnogo sreće povele 90 sekundi prije kraja. Tranborg je šutirala, a lopta od bloka prevarila Ljubicu Nenezić.

55. minut – Mučimo se opet u pozicionom napadu, a Dankinje su se raspucale, pa imaju tri gola prednosti pet minuta prije kraja – 20:23!

50. minut – Stigle su naše i do poravnanja, prvog na meču, ali nijesmo iskoristili priliku da povedemo. Danska se nakon toga budi i stiže do 18:20!

45. minut – Konačno smo preko Katarine Bulatović prišli na gol zaostatka, 15:16. Imali smo pokušaj i da poravnamo, nakon promašaja Hansen četvrtim golom za 15:17. Uzvratila je Milena Raičević.

40. minut – Opet ne koristimo napad za minus 1. Toft 13. odbranom zaustavlja Radičević, ali igramo sjajnu odbranu, samo gol je primljen za 10 minuta.

35. minut – Imali smo napad za minus 1, ali ga nijesmo iskoristili pa je ostalo 13:15.

Kreće drugo poluvrijeme.

30. minut – Minus 4 nakon pola sata, vrlo loš nastup naših u većem dijelu prvog poluvremena, imale su Dankinje i pet golova viška, ali dobra je vijest što ćemo na startu imati rukometašicu više. Isključena je Hansen, dobila je samo dva minuta, zaslužila crveni karton.

25. minut – Danska opet bježi, ovaj put na četiri gola viška – 13:9. Tajm aut Johansona, ne uspijevamo da nađemo lijek za rivala koji igra bolje u oba smjera…

20. minut – Konačno smo smanjili zaostatak na dva gola. Opet rukometašica više i Đurđina Jauković daje gol za 8:10!

15. minut – Period od četiri minuta sa rukometašicom više nijesmo iskoristili na pravi način. Danska je uspjela da sačuva tri gola prednosti 8:5.

10. minut – Konačno smo našli način da probijemo dansku zonu i da uđemo u napadački ritam. 6:3!

5. minut – Očajno smo otvorili duel i Danska ima 4:0. Iskoristile su rivalke odlično činjenicu da su imale i igračicu više nakon ranog isključenja Radičević.

Počinje duel u Nansiju.

najava:

Izabranice Pera Johansona juriće pobjedu koja bi garantovala makar treće mjesto u grupi i time borbu za poziciju broj 5 u Evropi.

Pobjeda ostavlja našu selekciju u igri i za polufinale, ali za taj scenario nam je potrebna pomoć Srbije i pobjeda te selekcije u meču sa Francuskom večeras.

Naše žele trijumf jer bi to značilo i odličan nastup na ovom šampionatu, nakon poraza od Rusije i Francuske, pobijedili smo Srbiju i Švedsku, pa smo u usponu forme.

Dankinje su sa druge strane odigrale loše dva posljednja meča i poražene su ubjedljivo od Rusije i Francuske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Solidan rezultat, volio bih da i naša Bosna nekad takav uspjeh postigne.

Za montenegrina
Gost
Za montenegrina

Ti jado ako nisi poturica, onda si srpski izrod jer su nam svi preci do 1945 bili Srbi!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Miran…

Lavica
Gost
Lavica

KAD SE NEKO BORI DO ZADNJEG KAO VI , NIJE SRAMOTA IZGUBITI
GLAVU GORE CURE JER I KADA DOBIJATE I KADA GUBITE VI STE NAŠ PONOS !!!!!!!!!!!!!!
HVALA VAM ŠTO POSTOJITE I ZNAJTE DA UVIJEK SA KAKVIM GOD REZULTATOM DA NAM SE VRATITE , CG ĆE BITI UZ VAS ZATO ŠTO STE VI NAŠE LAVICE !!!!!!!!!
👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏😘🐯👏🐯

Hercegovini
Gost
Hercegovini

Loši golmani cjelo prvenstvo.. Kaca bolje da nije igrala ako ne može, ali je trebao Klikovac drzati.. Jauković nikakvo kretanje nema, samo na silu ako šta zabije ali loša i ona.. Pdbrana katastrofa a to nam je najjača strana bils

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Bože hvala ti śto nijesam srbin, ili ne daj Bože posrbica.

Prc CG
Gost
Prc CG

Ti i ne zna sto si…

Bokelj
Gost
Bokelj

Bravo za Dankinje

Rade007
Gost
Rade007

Hahahahahaha znači ubijte se 🤣🤣🤣🤣 Izgubile od otpisane Danske ahahahahahahah. Nule od igračica.

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Dovro je , sad možemo i pobijediti Francusku 🙂

Mitar
Gost
Mitar

Hvala im puno,to je odprilike to dokle smo mogli dogurat. Crnogorci Vas vole i podrzavaju! A mali poSrbijanci neka pate jer kazu iz Valjeva,Cacka i ostali da ih i oni nece jer se takvi prodaju za sendvic sa salamom 🙂
Pa za koga ce sad da navijaju 😉

Prc CG
Gost
Prc CG

Neka ste vi izgubili pa za ostalo ćemo lako…🤣🤣🤣🤣🤣

Mitar
Gost
Mitar

To i ja kazem 😉
Ajde ti kod vojvode na sendvic ili podrzi meda pa na dijetu sa njim 😉

Rade007
Gost
Rade007

Bitno je da smo vas dobili,pa za ostalo ćemo lako.

Prc CG
Gost
Prc CG

Ma neka ste vi izgubili večeras,sto da se radi kad ne znaš onda ne znaš….kako divna noć,a tako ste sanjali🤣🤣🤣🤣🤣

Mitar
Gost
Mitar

Prc’ neka smo mi izgubili ,nego znas li ti ko su tvoji? 😉
Opet se javi na komentar kad te nahrani vojvoda 😉

Djdj
Gost
Djdj

Rasplet- Svedska dobija Rusiju, a Srbija Francusku… Crna Gora poslednja… sa druge strane, da je CG dobila Dansku, Francuska bi sigurno dobila srbiju… i srbija bi im olaksala sigurno da je francuska lagano dobije… ovako, prvi put od kad pratim sport desava se ivakav kriminal – da se utakmice dje se odlucuje o prolasku igraju u razlicitim terminima… naravno, Francuska… Više »

Ataman
Gost
Ataman

Ne mlati…

Gallileo
Gost
Gallileo

A šta bi sa našom golmankom te ovako loše brani na ovom prvenstvu.
Nenezićka je za nju premija.

Golman
Gost
Golman

Sa krila se postavlja loše i jednolično , sve brani tako što pokrije prvu stetivu i ako je pogode pogode , nikada da otkrije prvi ugao , na veći ugao krila da više izađe , da navlači šut podizanjem pa spuštanjem noge ili spuštanjem pa podizanjem ruke ….ima tu više postavljanja a Rajčićka koristi samo jedno , zato je losa… Više »

Otpozdrav
Gost
Otpozdrav

Veoma siroki uglovi za protivnicka krila kao posljedica lose odbrane na pozicijama 1 i 6.
Krila su u odbrani isla suvise naprijed i ostavljale ogroman prostor protivnicima.
Ako je kome trebalo poducavanje onda je to Johansonu od Adzica.

Golman
Gost
Golman

Svejedno koji je ugao krilu golman treba da proba , kod većeg ugla navlačenjam igrača i izlaskom , a kod manjeg ugla čekanjem i građenjem prostora , to Marina ne zna , primila je vreću golova iz minusa kao protiv Rusije , ona nema trenera da je poduči . Dok sam branio posle prvog šuta krila nudio sam mu drugi… Više »

Golman
Gost
Golman

Još da dodam , dugo sam branio rukomet , ali ovog trenera golmana Budućnosti i reprezentacije NIKAD nijesam primjetio ni kao rezervu u neku ekipu , odakle taj čovjek , jeli on bio golman neđe , ko ga je trenirao ?

Otpozdrav
Gost
Otpozdrav

Marina Rajcic je u pet-sest najboljih golmana Evrope. Bila je odlicna protiv Rusije, Svedske i Slovenije. Ne moze se na svim utakmicama biti vrhunski, kao sto nije ni Lejno protiv Svedske i Srbije. Inace, nasi golmani su odlicni, ali je odbrana bila mnogo losa. Kaca, Milena, Marina, Jovanka i Majda su sportske velicine i mozete ih posmatrati iskljucivo u tom… Više »

Geslo
Gost
Geslo

Ekipa sa ovakvim golmankama ne moze u sam vrh. Nema vise ministarke svih odbrana Sonje Barjaktarovic.

Volim prirodu
Gost
Volim prirodu

Uvijek je “top” onaj kojeg nema…..

botun
Gost
botun

Jeli bila Imna Sekulina i jelise digli svi ma nju

Smayo
Gost
Smayo

Kakva divna noc

Budva
Gost
Budva

Bravo cure! Svaki mec ste bili u igri do zadnje sekunde, ima buducnosti ovaj tim 🇲🇪

Joko
Gost
Joko

Kako neko reče, samo pobjeda protiv srba se pamti. Ostalo je nebitno. Bravo đevojke Crnogorke!!!

Dobrota
Gost
Dobrota

Bravo i tebi..jer da su dobile,navijao bi za Srpkinje..ovako,podji na docek..ako imas sa cim.

mne
Gost
mne

Šteta,nismo ni sreće imali ali falilo je nešto definitivno,kaća najviše,a i golmana nemamo top klase,marina je dobra ali nije nažalost top klasa.Biće bolje.Da je vječna Crna Gora !

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

Da li nama treba selektor skandinavske skole, ubijedjen sam da ne. Da li nama treba selektor bolji od Dagana Adzica, mislim da ne.

Sajo
Gost
Sajo

Sta je adzic osvojio u zadnjih osam godina nista to je staromodni rukomet treba ga maci i iz Buducnosti

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

Zavrseno je mucenje na ovom prvenstvu. Vise nijesmo ni zasluzili. Sad mi je iskreno zao sto smo izgubili od Danske a ne od Srbije, koja bi se veceras borila za polufinale.

marius
Gost
marius

Neka ste vi nama samo zdravo ! Svim srcem ste se borili, i svima nama pokazali kako se voli svoja zemlja, nasa jedna , jedina Crna Gora . Glavu gore, bice jos velikih takmicenja, i vase znanje i hrabrost ce donijet rezultate. Srecno nase lavice !

Navijac
Gost
Navijac

I dalje smo spori u napadu, Milena uspori napad, oce sama sve, da se proslavi, zadnji sut potpuno nerezonski, iako smo isli na kombinaciju sa dva pivota. Ona je ne zaboravite izgubila i utakmicu sa Rusima.Zbog toga nemamo ni akciju i blok za Djinu. Jedina zamjerka je neigranja Premovicke jer je ocigledno da Kaca nije nista mogla da uradi. Steta… Više »

SerdarJanko
Gost
SerdarJanko

Kuku lele, a drzavni projekat, a uz Bokanucnost nasa jedina nada, a ponos i dika naseg sporta, a zlatne lavice, a milioni kamioni avioni, a ne pomoze Jokino arlaukanje, a od borbe za medalju sad ni peti ne mozemo biti…

Dado
Gost
Dado

Stvarno su neki komentari nevjerovatni! Dosta dobro prvenstvo za našu reprezentaciju. Sve reprezentacije su dosta ujednačene , tako da je sve u nijansama i sportskoj sreći . Za pozrtvovanje ih nemojte nikad dirat, grijeh je. Johanson zaslužuje da ostane do olimpijskih igara, uveo je neke nove elemente naročito u napadu. Vise sreće drugi put djevojke

Danac
Gost
Danac

Smr,smrc dukljanke 😭😭😭😭😭😭

Čapur
Gost
Čapur

U prošloj smo imali slabog sparing partnera, pa smo i mi oslabili…)) šala naravno, nece me nikad posrbice pomjerit ni milimetar da ne navijam za Srb, kad nas nema. A volio bi da Rumunke osvoje, vazda za Balkan.

Cetinje
Gost
Cetinje

Ne moze se na EP ocekivati nesto sa dva krila, i milenom, ne moze. Pivoti nista, kaca posebna prica, koja povreda ramena i alibi, izmedju 5 i 6 da prodje ne treba jak sut, ali nista, djina jednostrana i lako je zaustave, golmani losi sa krila posebno…a tek kad udju igracice sa klupe, to je haos totalni (izuzev klikovac danas)… Više »

MMM
Gost
MMM

Potpisujem svaku rijec.

Čapur
Gost
Čapur

Pivoti su odigrali dosta korektno jos ako se uzme u obzir koliko su mlade.Pretezno svaku tekmu su igrale korektno, Bnovic je imala cak i dobar procenat.Ostalo stoji , ali sta da se radi, bolje u ovom trenutku nemamo,evo ovim mladim iskustvo pa da vjezbaju , mohu bit uskoro puno bolje.

Cetinje
Gost
Cetinje

Nije pivotu igra samo da postigne gol, aki necemo u detalje. Nemamo rep.za medalju i to je to. Pitanje je koju je buducnost napravila kao igracicu a u zadnjih 20 god sigurno godisnji budzet je preko 2 miliona

Djuro VIVAX1918
Gost
Djuro VIVAX1918

Kad je docek ljavica sjutra?Oli biti sta na trg?Oli se vozat ko kroz grad nocas?

Novo
Gost
Novo

Djuro , kada su Lavice dobili srpkinje kao da su osvojile EP , nama je važno da smo ove tvoje olilali , za to su zaslužili doček , u pravu si !

SerdarJanko
Gost
SerdarJanko

Kakvo luzersko razmisljanje. Kralju kod nas je zenski rukomet drzavni projekat u koji se pumpaju ogromne pare, kod Srba je zenski rukomet jednostavno ZENSKI Rukomet u prevodu nista bitno. A cak i tako ih jedva dobise za dlaku i od njih ne popusise lol

CG fatamorgana
Gost
CG fatamorgana

Dokle god vam utakmice sa Srbijom budu važnije od samog rezultata na takmičenju i borbe za medalje, ovo će vam se dešavati. Nekakav evropski prosek ili ispod proseka u sportu. Crnogorski sport počinje i završava se sa Milovim državnim projektom, ženskim rukometom. Logično, jer vam muški sportisti nisu ni za …..

Kotor66
Gost
Kotor66

na aparateeee

MMM
Gost
MMM

Niko ne mrzi tako jako kao izdajnik domovinu koju je izdao.

Kotor66
Gost
Kotor66

Eo cuh Perper pjeva na docek

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Ako ti smeta put pod noge

Kotor66
Gost
Kotor66

Nema tu vise sta da se trazi…pola njih je staro za ovaj sport..udatima dolaze djeca i porodica. Nema od ovog tima srece. Nego milo mi je zbog milogoraca opet se tresla gora pa trt hahahahaha.

RESERVE
Gost
RESERVE

Je li ti neko rekao da je propalo Austro ugarsko carstvo? Mi smo milogorci ali imamo slobodnu i nezavisnu Crnu Goru.Kome se ne svidja pravac Cicevac.

Mrgud
Gost
Mrgud

E pa te”babe”smlatiše voljenu ti Srbiju. Kad igrate sa Kosovom?

CRNA GORA 1
Gost
CRNA GORA 1

E kako ste igrale mec,nezainteresovano, mlitavo,blijedo,jadno.. pihh. Ajte kuci pa da imate za cim zalit. Sprdnja.

Matta
Gost
Matta

Sve ih poslat na Goli otok..jer nisu vjerovale! A vidjece da ce srbija dobit francusku

Djdj
Gost
Djdj

Srbija ce dobiti francusku, jer ce francuska igrati sa drugim timom… da je CG dobila Dansku, srbija bi predala utakmicu unaprijed- sluzbeni rezultat Francuska – srbija 30-0

Micko
Gost
Micko

Koliko samo one zivaca pojedu ovome mrcnome narodu,mada se glupo sjekirat to ionako ne prati niko lise nas i jos u par drzava familija od igracica.Nesto se mora mijenjat ja licno bih predlozio da ne vriedjamo vise junacku famelju lavova!!!

somi
Gost
somi

Ovoga trenera treba nabiti noga i pocerati,Adzo bi se prosetao do medalje

Sajo
Gost
Sajo

Adzic da je ni grupu nebi prosli

Gallileo
Gost
Gallileo

Nema od njega poslaaa..

BokaiBudva
Gost
BokaiBudva

Milogorciiiiii na aparateeee….kravice ga pomuzle hahahaah

eko
Gost
eko

tebi je trebalo 2 dana da se skineš sa njih,ovo te malo povratilo,a od 22.30 ponovo na infuziji hahaha.

Kotor66
Gost
Kotor66

Pobrkao si ti loncice dobro ali bas dobro hahahahah…ili si bas na aparate za komu

RESERVE
Gost
RESERVE

Crna Gora je Crnogoraca, tako je bilo i tako ce biti! Krsto Zrnov Popovic svim tadasnjim i danasnjim potudjenicima.

NONEIM
Gost
NONEIM

Ova na go pojma nema

NONEIM
Gost
NONEIM

Mene nervira ovaj trener

Titograd
Gost
Titograd

Potpuno nebitna utakmica. Samo pobjeda protiv srbije se pamti!!!

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

hahahahaha kompleksi su cudo titograde, ali nisi ti kriv.

BokaiBudva
Gost
BokaiBudva

Ubise te kompleksiii hahahahah

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Ajmo Danska do pobjede.

Suzavac
Gost
Suzavac

Smanjio sam ton da ne slusam ovog jadova malokrvnog. A dje su nam komentatori sa energijom. Pi. Ajmo Crna Goro!

GeNiJe
Gost
GeNiJe

Ima li iko u crnu goru da kaže peru da raičevićka nema pojma i da je ne uvodi više

Slibo
Gost
Slibo

Penzija sta je promasila nocas sve … i ono njeno okretanje za 360 kad oce da sutira vise i moja baba provalila

Gallileo
Gost
Gallileo

Koliko je samo lopti poklonila Milena protvničkoj ekipi…
Pa sebično ulazeći da šutira..
Ona ima volje i želje i ništa više.
Prošo je njeno vrijeme.

Mikely_pg
Gost
Mikely_pg

Opet igramo bez golmana 🙂

Naslov
Gost
Naslov

Da nije obratno genije.

GeNiJe
Gost
GeNiJe

A ne brate izgubila je utakmicu pregledaj ponovo

BGD
Gost
BGD

Dajte je nama.Protiv nas je bila najbolja uz onu Radicevic

badžana
Gost
badžana

Uvijek se najtežim kad vidim kako Joka pjeva našu himnu.Srećno naše lavice,naš ponos.

Pendula
Gost
Pendula

Stara olinjala Dpsovka

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Pici put Svrbije

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ili ka ja, unutra!

Dejan
Gost
Dejan

Eo sam ja Crnogorac, liberal …ali nesto mi pjeva Joka usiljeno …nije to – to

Send this to a friend