Rukomet

Japanke šokirale “lavice” u Njemačkoj

foto: http://germanyhandball2017.com

Crnogorske rukometašice poražene su od Japana 29:28 u trećem kolu Svjetskog prvenstva.

Potpuno neočekivan poraz naših rukometašica u meču sa srčanim Japankama. Čak 17 primljenih golova u drugom poluvremenu (nakon solidne igre i prednosti od 15:12 na odmoru) uticali su na to da naše djevojke upišu drugi uzastopni poraz. Odbrana nije postojala u nastavku meča, golmani se takođe nijesu proslavili, pa smo mimo očekivanja izgubili od azijske selekcije.

Potpuno su nas taktički iznenadili, ne dubokom odbranom, već odlukom da cijelo drugo poluvrijeme igraju sa rukometašicom više u napadu. Nijednom nijesu pogriješile, a višak su koristile najčešće za desnu stranu pa je Ikehara dala čak 10 golova i bila je igračica meča.

U crnogorskoj selekciji Jovanka Radičević postigla je sedam, Tatjana Brnović šest, a po četiri Milena Raičević i Itana Grbić.

Japan sada ima tri boda, naše su i dalje na pobjedi protiv Danske. Sjutra protiv Tunisa igraćemo za prolaz dalje, a onda protiv Brazila za što bolju poziciju pred osminu finala. Drugo mjesto je još moguće, ali ne zavisimo više od sebe.

tok meča:

28:29 Pobjeda Japana u neizvjesnoj završnici.

27:28 Uspjeli smo dva puta da izjednačimo, ali Sunami konstantno daje golove i drži prednost svoje reprezentacije.

25:26 Japanke čuvaju prednost, ali naše sada uspijevaju da ih uspore u napadu. Gol Jauković je za minus jedan, pet  minuta je do kraja. Vrlo težak meč za naše.

23:25 Japan je imao u nekoliko navrata i tri gola prednosti, najviše zahvaljujući igri sedam na šest. Ikehara nam je dala čak devet golova, sa desnog krila sve.

20:21 Japan vodi. Serija 3:0 u momentima kada smo imali dvije igračice manje! Jovanka, pa Kaća su dobile kaznu što su Japanke iskoristile!

20:18 Igra se vrlo brzo i Japanke su tu odlično snalaze. Koriste svaku našu grešku da priđu na gol zaostatka, ali ne dozvoljavamo izjednačenje.

16:15 Japanke su mnogo bolje otvorile drugo poluvrijeme, mi imamo problema u realizaciji otvorenih situacija i to nam predstavlja najveći problem uz golmanku Japana. Velika borba u ovim momentima.

https://twitter.com/simplywunderbar/status/938010829827473409

15:12 Japanke sada uspijevaju da dođu redovno i na gol zaostatka. Osnovni razlog je sjajna golmanka Kametani koja je “skinula” nekoliko zicera. To je učinila i nakon šuta Katarine Bulatović za plus tri. Ipak finiš poluvremena smo odigrali dobro u odbrani, a golom Radičević stvorili smo +3.

https://twitter.com/simplywunderbar/status/938007678298787842

12:10 U ovih pet minuta smo dozvolili Japankama da priđu na dva razlike golom Jokošime. Imali smo napad i za plus 5, ali nijesmo realizovali i Japan prijeti.

10:6 Kaća Bulatović za plus tri prvi put i tajm aut Japan. Sasaki je smanjila i zaustavila našu seriju. Kaća iz brzog centra, za novih +3. Macumura daje već treći gol, nakon što je Hasanić odbrnaila sedmerac. Ubrzali smo maksimalno igru, Itana Grbić je kao bek pogodila za 9:6. Imamo prvi put +4, 10:6 Radičević daje gol.

6:4 Konstantno kada napadamo smo sa sedam rukometašica, bez golmanke. To donosi prostor za Bobanu Klikovac i gol za 5:4. Radičević sa lijevog krila daje gol, 6:4!

4:4 Dobra akcija Japanki i gol Hacumure za 3:2. Vezani golovi Japana, Nagata za 3:3. Preokret Japanki Macumura. Igrali smo sa sedam rukometašica u polju idali gol preko Raičević, dobra akcija 4:4 i isključenje Ikehare. Kametani je odbranila nekoliko zicera, pa sa rukometašicom više nijesmo dali gol.

3:1 Prvi gol stiže sa sedmerca, Raičević je dala gol. Japan igra duboku odbranu, prva linija stoji na 12 metara. Ikehara je poravnala. Radičević vraća prednost našima. Imamo plus 2 u petom minutu, Tatjana Brnović daje gol.

“Lavice” su u prethodne dvije runde ostvarile po pobjedu i poraz, a trijumfon nad Japankama plasman u osminu finala praktično bi bio ovjeren. Japan je pokazao da nije za potcjenjivanje izborivši remi protiv Brazila, međutim, Danska ih je lako pobijedila u drugom kolu i to bi trebalo da bude putokaz za naše pred ovaj susret.

Andrea Klikovac zamijeniće povrijeđenu Emu Ramusović na SP, a debitovaće danas protiv Japana. Desni bek Vardara stigla je u Oldenburg, a nema sumnje da će u odbrambenoj formaciji predstavljati veliku pomoć.

Klikovac nije bila među 18 djevojaka koje su stigle u Njemačku, a sa prvobitnog spiska otpale su Branka Konatar i Ivana Božović, koje su i dalje uz ekipu sa kojom treniraju, Ramusović, koja je do povrede bila u sjajnoj formi, vjeruje da će se ekipi priključiti za duel protiv Tunisa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pyer
Gost
Pyer

Toje samo sport bice bolje sogurno

Kurostaki
Gost
Kurostaki

Jedino u čemu se možemo donekle primać Japanu je sport ! Junačine !

Uh katastrofa
Gost
Uh katastrofa

Kakve “lavice” to su samo kravice i bravi koji gube od lošijih od sebe

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Sram te bilo! Neću ti objašnjavat zašto, svatićeš sam kad te prođe zlovolja.

Brano
Gost
Brano

Pravicemo mi g-dina Adzica od blata…

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Nisam znao da je Japan ovakva sila u zenskom rukometu 🙂

Čarli Harper
Gost
Čarli Harper

Ovaj trener im je brzo prihvatio našu nekulturu.

mirnar
Gost
mirnar

znaci Danska je najgori tim u grupu…

Mne
Gost
Mne

Odmah krece pljuvanje, a jesmo sila narod u… A juce svi ih dizali, i istog tog Johansona. Los dan, oni igraju taj atipican stil. Pa Holandija izgubi od Koreje lagano, a po meni je uz Norvešku najjača, i sigurno ce u polufinale. Realno je da na kraju budemo 2. ili 3. u grupi, a poslije je sve moguce…ako se vrati… Više »

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Nijesi u pravu. Pa ovi isti su pljuvali i poslije Danske. Ne pljuju oni trenera, sport ili ekipu. Njima je važno samo da pljuju po Crnoj Gori.

Sasa
Gost
Sasa

Treba dobiti druze ove dvije zadnje utakmice da bi imali korektan plasman a mislim da ce protiv Brazila biti pakao iako lose igraju ovo prvenstvo

12345
Gost
12345

Ove iste Japanke Danska je preksinoć prebila sa 14 razlike. Pa sad viđi kako smo igrali.

Mne
Gost
Mne

A istu tu dansku smo mi tresnuli lagano, imali u finisu i 10 razlike…a Koreja dobila letecu Holandiju, a poslije preslisana od francuskinja koje su bile ocajne u prvom kolu…i sta sve to govori, to je sport, i na ovakvim turnirskim takmičenjima su iznenadjenja moguca, i desavaju se, bitno je ne posustati.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Težak poraz, koji može sve da iskomplikuje. Ali igra se još. Odigrati srcem do kraja, pa kako bude. Za male države svaki plasman na velika takmičenja je uspjeh. Bar su posrbice živnule. Zamislite jadnike bez matične države, koji se raduju neuspjehu države u kojoj žive 1000 godina.

Bokelj
Gost
Bokelj

Lavovi , ajkule, sokolovi, tigrovi a ono nidje nikoga Niko od njih dobiti ne moze hhha

Klara
Gost
Klara

E bas di duhovit hahahaha
Zloban utopi se u svojoj zlobi

milosav
Gost
milosav

ka da gledas neku ekipu koja se ne zove crna gora, no “jedva smo se skupili”…17 golova primit u drugo poluvrijeme…? opet je neki raskol u ekipu,…

Ida
Gost
Ida

Mora da je opet Adzic kriv?! Mislim da je s’ razlogom spremao mladu ekipu. Ali ajde sacekacemo

Ida
Gost
Ida

Ida, zašto koristiš moje ime?

bruks
Gost
bruks

Je li ćobi navijo?

Anarhista
Gost
Anarhista

Katastrofa.

Srpska cg
Gost
Srpska cg

Nije ovo mrconegro…….ostalo znate SrBiJa breeeeeee 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Ovo je Crna Gora slugina slugo, sluzim onima koji su 5 vjekova bili tursko roblje. Oni te ne zovu da to radis, jer imaju bezbroj izdajnika koji im sluze za džabe. Koja Srbija, kaze li se u Crnoj gori “bre” pa makar i oni koji se zovu Srbima. Opušti se jadan da ti starost bude lakša.

Bokelj
Gost
Bokelj

Tako je bre!!! Srbijaaaa breeeee

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Boka je Crna Gora majstore, kad je tu stanovala Srbija. Ili si se sjetio ropstva svojih predaka pod Austro-Ugraskom!

Čarli Harper
Gost
Čarli Harper

Bar smo prvi u grupi, za razliku od vas.

Edin
Gost
Edin

Tako bre.turci I srbi braca zauvijek.isti smo gen.500 godina je ucinjelo svoje.zapadnjaci ne razlikuju turke I srbe..ljepsi smo od njih.zivjele turska I srbija.jedna drzava,jedan narod..

Cicmil
Gost
Cicmil

😃😃😃😃😃😃😃😃

PG_man
Gost
PG_man

Definitivno poslije 2 velike utakmice je došlo do emotivnog i fizičkog pražnjenja. Nije ovo ništa strašno, da dobijemo Tunis bez umora, da kalkulišemo i protiv Brazila, da ne umaramo igrače. Bili 2 ili 3 nije neka velika razlika.

Perhan
Gost
Perhan

Navijao sam za Japan jer ne moze našu svetu reprezentaciju da vodi stranac..sreća pa nije Srbijanac inače bih onda i prestao da pratim kao sto i fudbal ne pratim..pratio sam dok je Brnovic bio selektor..😂

12345
Gost
12345

Nastavi da pratiš. Parove po parkova. Nijesi nizašto bolje.

Perhan
Gost
Perhan

Bolje nego ove strankinje..pola reprezentacije iz Srbije ..Cao

Jecmenica
Gost
Jecmenica

Ne ti si navijao ya svoju iydaju jer nemaš unutrašnjeg mira. Ne navijaš ti za Japan nego za mržnju prema svojoj zemlji.

Perhan
Gost
Perhan

Ne mrzim ja ovu zemlju nego objasnih ti da ne volim strane trenere..čitaš li ti sta ja pisem posto vidim da si nepismen

Jecmenica
Gost
Jecmenica

Izvinjavam se, zaista nijesam pažljivo pročitao.

cg 09
Gost
cg 09

Bitno je grupu proc a posle je sve moguce..

FIFAMONTENEGRO
Gost
FIFAMONTENEGRO

Mozda samo los dan…mozda samo umor…mozda los selektor…mozda, mozda, mozda…sacekajmo jos dvije utakmice…a onda sigurnim korakom kuci…

12345
Gost
12345

Ne mogu se pogodit ko je “šerif” – Jovanka ili Milena.

MBPljV
Gost
MBPljV

Svaka cast Jovanki i Kaci za sve sto su uradile za Crnu Goru. Medjutim, izgleda da su uticale na smjenu selektora. Sve a.se vraca sve se plac

Repulzija
Gost
Repulzija

Sta nas sve udara zbog Rusije I Srbije. Ne mogu da nam oproste jos onaj rat devesto I neke

mk antidemokrat
Gost
mk antidemokrat

samo adzo!!!

Ida
Gost
Ida

Svako djelo kad- tad izađe na vidjelo

neko
Gost
neko

nazad u CG molim vas, ne trosite drzavne pare

Limona
Gost
Limona

No comnent?

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Katastrofalna igra nase selekcije. Nijesmo imali rjesenje za njihovu odbranu, nasi bekovi su bili kao nepokretni tornjevi. Milena je prodala 5-6 lopti samo u drugom poluvremenu. Japanke su iskoristile svoju brzinu.

Lipovo
Gost
Lipovo

G-Adzicc je sve gresske ,,prejedenih lavica” prihvatao na SEBE. Chime cce se selektor,osim jezichke nerazumljivosti, opravdati, za postednje dvije utakmice?

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Da je imao malo vremena.istina i jeste.mada samo lud covjek moze promijeniti selektora 10 dana prije prvenstva.mislimnda ovajbselektor stvara konfuziju na terenu,onolike rotacije,ne znaju ninsame koja sta treba da igra.pokusaj nekakvog “modernog” rukometa.a i malo balkanskog mentaliteta,lako cemo.

MMM
Gost
MMM

Pisao sam ovdje, jednoj maloj zemlji ne treba bolji selektor od Adzica. Svaka cast Johansonu, ali covjek nije imao vremena pripremiti reprezentaciju.

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Nema tu sokiranja, zasluzeno dobile Japanke. Bez ikakve ideje igramo, nemamo golmane, Milena Knezevic je u kontra ritmu, osvetice nam se smjena selektora. Ipak, ima jos sansi, treba vjerovati.

Sano
Gost
Sano

Da li je ovaj poraz zbog umora? Mozda je Adzic kriv?
Ostavke celnika saveza koji mijenjaju trenera deset dana prije prvenstva. Sramota.

Send this to a friend