Rukomet

“Lavice” bolje od Tunisa, protiv Brazilki za osminu finala

foto: ekstrabladet.dk

Crnogorske rukometašice pobijedile su Tunis 29:23 u četvrtom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

“Lavice” nisu blistale u meču sa najslabijom ekipom u grupi, ali su ipak u završnici uspjele da prelome utakmicu u svoju korist.

Selekcija Tunisa držala se sve do rezultata 21:20. Tada je uslijedila serija Crne Gore od četiri gola i obezbijeđena je druga pobjeda na Mundijalu.

U našem timu najefikasnija je bila Milena Raičević sa devet golova, dok je sedam postigla Katarina Bulatović.

Crna Gora će u petak u 17.45 igrati meč odluke za plasman u osminu finala protiv Brazila.

Ukoliko večeras Danska pobijedi Brazilke, našem timu biće dovoljan i bod za mjesto u nokaut fazi.

U suprotnom, samo će trijumf odvesti dalje izabranice Pera Johansona.

Tok utakmice

II poluvrijeme

25:22 Imala je naša selekcija pet golova viška 25:20, ali je nakon dva gola Tunisa Johanson pozvao tajm aut. Ulazimo u posljednjih pet minuta.

24:20 Serija Crne Gore od tri pogotka, pa je selektor Tunisa poslije gola Milene Raičević iz kontre pozvao tajm aut. Do kraja još 10 minuta.

21:20 Nikako da naše djevojke naprave razliku i prelome utakmicu. Bilo je 21:18, ali onda isključenje za Brnović i dva gola za selekciju Tunisa.

19:18 Mučimo se i u nastavku Tunis je izjednačio na 18:18, ali je Ivona Pavićević sa krila vratila prednost.

15:16 Jedini gol za pet minuta u drugom dijelu dala je Katarina Bulatović. Nastavljaju se problemi za naše.

I poluvrijeme

15:13 Vode naše rukometašice na poluvremenu. Igra nije bila najbolja, tačnije realizacija zicera jer je bivša golmanka Budućnosti Abdala činila čuda! Ipak u finišu smo stigli do prednosti, pa je napravljena dobra uvertira za to da u drugom dijelu stignemo do pobjede. Milena Raičević je bila najefikasnija sa pet golova, tri je dala Jovanka Radičević.

11:11 Johanson je vratio najjaču bekovsku liniju i vezani golovi Raičević, pa Bulatović. Tu smo na 11:11 pet minuta prije poluvremena.

9:11 5:0 serija Tunisa i u 23. minutu vođstvo 11:9. 60% odbrana ima Abdala!

9:9 Tri vezana gola Tunižanki i fenomenalna golmanka Tunisa koja sve živo brani!

9:6 Upali smo u mali problem realizacije zicera. Nekoliko sjajnih pozicija je propušteno, pa se Tunis drži koliko toliko u egalu.

7:4 Rastrčale su se naše, Jovanka Radičević nas je probudila sa tri vezana gola, onda su se priključile Kaća i Milan i prednost je već tri gola.

1:2 Tunižanke su bolje ušle u meč, povele su na startu, onda dobile i igračicu više, tako imaju prednost na startu. Jauković je dana jedini gol za naš tim u prvih pet minuta.

Pobjeda i dva poraza učinak je naših rukometašica u prva tri meča prvenstva planete. Učinak koji je pred početak vjerovatno i bio realan, ali iznenađujuć je raspored trijumfa i neuspjeha. Dansku smo iznenadili, dok je Japan protiv nas zablistao. Japanke su i danas potvrdile kvalitet, a naše djevojke moraju protiv Tunisa da se vrate pobjedama.

U pravom momentu stiže meč protiv potpunog autsajdera. Pobjeda je imperativ, a rezultatski neće značiti mnogo, pošto će susret sa Brazilkama u petak biti odlučujući.

U prvom meču grupe Rusija je minimalno savladala Japan i zadržala maksimalan učinak. Noćas igraju Danska i Brazil.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Navijac
Gost
Navijac

Odbrana je slaba,napad jos gori,novi trener nije nista uveo ,vec sto je bilo,mozda,brzi centar,koji nam lose ide(svi se zalete u sredinu)znaci jedan veliki minus za rs cg.uvjerem sam da bi adzo bolje spremio ekipu(makar za brazil)ali sto je tu je,drzimo im palceve da prodju dalje.srecno nase lavice!

lazar
Gost
lazar

Ako, znaci AKO prodju brazil u 1/8 finala ispadaju sigurno sa ovakvom igrom.Gubile su one i od brazilki.

Novo
Gost
Novo

Pobjedi se u zube ne gleda !
Rusija , olimpijski šampion jedva dobi Japan , svi danas igraju rukomet !
Samo hrabro lavice !

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Jedva sa Tunisom hihihihi…

Maks
Gost
Maks

E izrode

Stari
Gost
Stari

Ove nase ko da nikad zajedno nijesu ni kafu popile.Rastimovane totalno sebicne jad i nevolja ovo dobiti ne mogu ali ajde da sacekamo.

Bosko
Gost
Bosko

Pogledajte sto radie…promijenite rezultat

Maki
Gost
Maki

Polako, nista nije izgubljeno. TUNIS dobijamo, i Brazil takodje. Kriticari, skalajte.

Perhan
Gost
Perhan

Zašto me takav unutrašnji nemir hvata pa navijam za Tunis…to mi nije jasno..mozda zbog trauma koje doživljavam 30 god sa DPS na vlasti…vrlo vrlo moguće..naprijed Tunis

Blavor
Gost
Blavor

Ma nije to , to ti je u genima …

Keeako je
Gost
Keeako je

Janjicar 🤔

Ivan
Gost
Ivan

Zato sto nisi uzeo terapiju.

Novo
Gost
Novo

Nije trauma , no su svi tvoji od iskona bili protiv države u kojoj su rođeni i žive , ne možeš sad ti biti normalan kad niko tvoj NIKAD nije bio , kud će kruška no pod krušku !

Send this to a friend