Rukomet

“Lavovi” razbili Švedsku, ali im za EP treba bod u Moskvi

Crnogorski rukometaši pobijedili su Švedsku 31:27 (16:7) u pretposljednjem meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali će im za plasman na kontinentalni šampionat trebati bod u subotu u Moskvi protiv Rusije jer je “zbornaja” u dramatičnoj završnici slavila u Slovačkoj 25:24.

Najbolje poluvrijeme od formiranja našeg nacionalnog tima Crna Gora odigrala je večeras u Nikšiću. Zgromili su predvođeni Vukom Borozanom jednu od najboljih selekcija na svijetu. Bilo je 16:7, bek Vardara je dao sedam golova, a u tom dijelu igre Rade Mijatović odbranio je sedam udaraca.

“Pobijediti Švedsku je ravno plasirati se na Evropsko prvenstvo, ali ćemo morati u Rusiji da osvojimo bod. Ipak, ovo je velika pobjeda,a u Moskvi ćemo se boriti do posljednje sekunde. Hvala i fantastičnoj publici u Nikšiću”, rekao je selektor Dragan Đukić.

Imala je naša selekcija u nastavku i 11 golova prednosti 22:11, ali je Švedska uspjela da u posljednjem kvartalu meča ublaži poraz.

Pitanje pobjednika nije se postavljalo ni u jednom momentu, a naši bekovi imali su noć za pamćenje u prepunoj dvorani u Nikšiću.

“Prezadovoljan sam, ne bi dobili bez pomoći divne publike. Imao sam problema, ali kada igrate za svoju državu sve prestane i može sve da se izdrži. U Rusiji idemo na pobjedu”, rekao je bombarder Vuko Borozan.

Vuko Borozan dao je 10 golova, Ševaljević i Čavor upisali su po četiri pogotka.

Meč odluke naši momci odigraće u subotu od 16 sati u Moskvi.

UŽIVO:

55′- Mali pad u igri našeg tima iskoristila je Švedska da smanji na 25:20, ali je poslije tajm auta Ševaljević pogodio i vratio šest golova viška. Slovačka vodi protiv Rusije 24:23 u pretposljednjem minutu utakmice.

50′- Nova bomba Lipovine za 25:17, Slovačka-Rusija 21:21, tamo je osam minuta do kraja.

45′- Švedska je bila u seriji 3:0, potom je tajm aut Đukić, nakon kojeg je Lipovina zatresao mrežu, 23:15.

40′- Crna Gora čuva visoku prednost protiv Švedske 21:12, ali i osluškuje dešavanja iz Slovačke gdje Rusi vode 17:15.

35′- Nastavljaju “lavovi” sa sjajnom igrom, Čavor je najprije zatresao mrežu rivala, pa su onda uslijedile dvije majstorije Borozana, 19:9.

Jedno od najboljih poluvremena crnogorske rukometne reprezentacije od njenog formiranja. “Lavovi” su pregazili Švedsku 16:7 i došli na korak od velike pobjede. Blistaju svi naši igrači, Vuko Borozan je dao sedam golova iz osam šuteva iz igre, Rade Mijatović odličan je među stativama (sedam odbrana), razigrani su i Ševaljević, Vujović, Čavor, djelujemo kao fantastičan tim! U drugom meču naše grupe Slovačka – Rusija 12:12 i ako “zbornaja” ne dobije tu utakmicu, a naši sačuvaju prednost, već večeras će se slaviti plasman na Evropsko prvnestvo.

25′- “Lavovi” igraju kao u transu, bekovi bombarduju sa svih strana, poslije golčine Borozana Crna Gora je otišla na 13:7. Vjetar u leđa daje i Rade Mijatović koji odličnim odbranama izluđuje švedske rukometaše.

20′- Naš tim je serijom 3:0, koju je zaključio Vuko Borozan stigao do maksimalnih pet golova prednosti 9:4. Švedski selektor iskoristio je već dva tajm auta, Skandinavci su potom dali gol za 9:5 iz kontre, ali je Miloš Vujović sa krila vratio pet razlike, 10:5.

15′- Proradila je i desna strana našeg napada. Najprije je pogodio Lasica sa krila, pa Lipovina sa pozicije desnog beka, a onda i Mrvaljević, koji je prešao na nezgodnu stranu. Gotfridson sa druge strane diriguje igrom Skandinavaca, ali je zasad dao samo jedan gol. 7:4.

10′- Blista među stativama Rade Mijatović, već je sakupio nekoliko odličnih odbrana, a zaustavio je i jedan sedmerac. Borozan drži konce igre u napadu, tri gola i asistencija, 4:2.

5′- Dva sjajna gola Vuka Borozana sa preko devet metara, a poentirao je i pivot Nemanja Grbović. Sjajna je atmosfera u Nikšiću, prepuna je dvorana, Crna Gora vodi 3:1.

“Lavovi” će u Nikšiću pokušati da se revanširaju Skandivancima za ubjedljiv poraz u Lundu 36:21, ali i da se plasiraju na kontinentalni šampionat ukoliko Rusija ne pobijedi u Slovačkoj.

Ako “zbornaja” ipak večeras osvoji bodove, našem timu će trebati bod u posljednjem kolu u subotu u Moskvi.

Crna Gora je prije pet godina pobijedila Švedsku u “Morači” 20:18 i obezbijedila vizu za Svjetsko prvenstvo, a u taboru našeg tima žele da se istorija ponovi.

Švedska je i večeras favorit, iako neće nastupiti u najjačem sastavu, a i već se kvalifikovala za šampionat Starog kontinenta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
8milijardi eura
Gost
8milijardi eura

Trebalo je svedjane poslat na sveti stefan. ….sve cisto. …..

8milijardi eura
Gost
8milijardi eura

Svedjanin imaš u Baru svedjanku. …………itd. ……

Biohazard
Gost
Biohazard

Uzimamo bod u Moskvi , nego se bojim da ih ne stave na crnu listu pa i ne puste da igraju ???

Jo mada
Gost
Jo mada

Vidis li Milacicu sad za koga se i za sto navija. Mozes li da osjetis ovo? Da je vjecna Crna Gora!

Garač
Gost
Garač

Bravo za pobjedu, ali mislim da je ovo Švedska puštila misleći da izbaci Ruse, i olakša sebi kasniji tok EP. Što se zamalo(pola sekunde) i desilo.

Simeon Nepromoč
Gost
Simeon Nepromoč

Rukometaši su uvijek bili lavovi. Falilo je pameti i čojstva u organizaciji. Bravo momci!!!

Svasta
Gost
Svasta

Bravo momci, srecno u Rusiji…vjerujemo da mozete obezbijediti plasman na prvenstvo.
Bravo za Niksic…navijaci iz Niksica su ponos CG.

Filipa
Gost
Filipa

Bravo, momci!
Tako se igra za domovinu. Srece na parketu.

Mira
Gost
Mira

Nevjerovatna igra, bravo bravo bravo!!!

8milijardi eura
Gost
8milijardi eura

Ja sam davno htio od srca i duše nisam ja od onih kako vetar puše. …….ja sam davno htio imat ljubav svoju. ……..☆☆☆☆☆

Smilinko
Gost
Smilinko

Zasto se tvoji komentari objavljuju nije mi jasno… Ocigledno spamujes portal vec mjesecima pod razlicitim imenima.

Mila
Gost
Mila

Bravo momci ponos Crne Gore. Tako se igra srcem za svoju drzavu.
Sjajna publika.

Send this to a friend