Rukomet

Težak, ali bezbolan poraz “lavica”

Rukometašice Crne Gore, foto: Stefan Ivanović

Meč za zaborav odigrala je ženska rukometna reprezentacija Crne Gore u posljednjem kolu glavne faze Evropskog šampionata.

“Lavice” su u Skoplju doživjele ubjedljiv poraz od selekcije Holandije rezultatom 42:25.

Poraz svakako ne boli, pošto su izabranice Bojane Popović u utorak osigurale plasman u polufinale, ali nema dileme da će selektorka biti vrlo nezadovoljna večerašnjim izdanjem našeg nacionalnog tima.

Manjak energije, ali i želje za borbom bili su primjetni od starta u igri Crne Gore.

Održavale su “lavice” priključak do 20. minuta kada je tim Pera Johansona vodio sa minimalnih 11:10.

Ostatak meča prošao je u apsolutnoj dominaciji “lala”, a pitanje pobjednika bilo je riješeno mnogo prije kraja utakmice.

Jedino je Đina Jauković odigrala na nivou – članica Bresta dala je čak 11 golova, sedam iz penala.

Selektorka je večeras odmorila Jovanku Radičević, Marinu Rajčić, Tatjanu Brnović i Ivonu Pavićević, dok Milena Raičević nije mogla da nastupi zbog povrede.

Naš nacionalni tim se seli u Ljubljanu, gdje će u petak uveče igrati polufinalni meč. Rivala ćemo saznati večeras, a to će biti ili Norveška ili Danska.

TOK UTAKMICE

kraj meča – poraz naše selekcije rezultatom 42:25.

55.minut – rešetaju Holanđanke, vode 40:23.

50.minut – ne mijenja se slika u Skoplju. Holanđanke rutinski održavaju visoku razliku i djeluju motivisane da “lavicama” nanesu težak poraz. Trenutno je 36:22. Naše golmanke, Batinović i Nenezić, sakupile su svega pet odbrana.

45.minut – vodi Holandija sa 32:21, a gotovo polovina pogodaka naše selekcije djelo je Đine Jauković. Članica Bresta je mrežu rivala tresla deset puta.

40.minut – prijeti katastrofa. Holandija ne spušta gas i sada ima rekordnih 12 golova viška, rezultat je 30:18. Pitanje pobjednika je uveliko riješeno, Bojana traži od svojih mnogo više energije, ali pomaka u igri nema.

35.minut – nema reakcije “lavica” ni nakon pauze. Raste prednost Holandije, imaju +8 (17:25), a jedino Đina Jauković stvara probleme “lalama” u fazi napada. Naš bek postigao je dosad sedam golova.

poluvrijeme – na veliki odmor naša selekcija ide sa šest golova zaostatka. Veliki pad u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena uslovio je da “lavice” gube od Holandije sa 21:15. Mnogo primljenih golova za poluvrijeme, bez obzira na činjenicu da meč nema rezultatski značaj. Na teren nisu ulazile Rajčić, Brnović, Pavićević, Kepić i Ćorović.

25.minut – ne posustaju Holanđanke, rezultat je 17:13 u njihovu korist. Prve minuta na šampionatu dobila je i golmanka Ljubica Nenezić.

20.minut – iskoristili smo period sa igračicom više, napravili seriju 2:0 i prišli na samo gol minusa. Grbić je pogodila za 10:11.

15.minut – raste prednost izabranica Pera Johansona. Nakon gola Van der Hejden, Holanđanke imaju +3 (7:10). Malopređašnji tajm-aut Bojane Popović nije urodio plodom.

10.minut – preokrenula je Holandija i sada ona ima dva pogotka prednosti (5:7). Dosta tehničkih grešaka prave “lavice”, a “lale” zasad ne promašuju.

5.minut – vodimo 4:3 u uvodnom dijelu utakmice. Kao i protiv Rumunije, preovladavaju napadi. Igra se gol za gol, a naš nacionalni tim konstantno stiže do minimalne prednosti. Dosad su se upisale Jauković, Pletikosić, Kadović i Alivodić.

1.minut – počeo je meč u Skoplju. U našem sastavu, pored Milene Raičević, nema ni Jovanke Radičević.

NAJAVA

Izabranice Bojane Popović sinoćnjim trijumfom nad Rumunijom obezbijedile su plasman u polufinale, pa duel protiv “lala” nema rezultatski značaj.

Bez obzira na ishod ovog susreta, Crna Gora će osvojiti drugo mjesto u Skoplju, iza Francuske.

Meč protiv Holandije je lijepa prilika da selektorka “lavica” ukaže šansu igračicama s manjom minutažom i ujedno odmori glavne adute.

Zbog povrede u finišu utakmice protiv Rumunije, danas u sastavu nema Milene Raičević.

Prema informacijama RSCG, njeno zdravstveno stanje je dobro, ali još uvijek nije izvjesno da će pouzdani srednji bek zaigrati u petak u polufinalu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alienware
Gost
Alienware

Johanson, a? Poraz ne boli, a ugazile nas. Nasi mediji su poceli kao Srbijanci, da velicaju poraze, prave laznu sliku o svemu.

Lecco
Gost
Lecco

Bili večeras u Skoplju… bodrili rukometašice… imate sjajne devojke i selektora…. pozdrav iz Subotice…. puno sreće u polufinalu!

Mrak😂 za to
Gost
Mrak😂 za to

Idemo dalje nije smak svijeta i kad gubite mi vas volimo a ne onaj bivsi gradonacelnik samo on hoce da vam oduzme uspjehe

Commentator
Gost
Commentator

Vjerovatno su se šteđele za polufinale

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Idemo dalje !!

Nadalina
Gost
Nadalina

Nije trebalo ovo dozvolit jer je baš užasno ovoliko golova primiti i izgubiti sa velikom razlikom Ipak smo pokazali na prethodnim mečevima dobru igru s ovo večeras nemam riječi

marius
Gost
marius

Najjbolji smo kad je najjpotrebnije. Za CRNU GORU !

Chunk
Gost
Chunk

zaboraviti ovu ukamicu kao i Rumuniju ili Podgoricu, i fokusirati se na Skandinavke!!

Lidija
Gost
Lidija

Bravo djevojke ne obazirite se na zlobu kancera vesti

go
Gost
go

Zlato u CG.Poz…

Planeta majmuna
Gost
Planeta majmuna

Sa ovim je sve receno ko nam je trener – igramo staromodan rukomet bez brze tranzicije. Pardon uz sve pohvale ali ovo je velika sramota i jako itekako lose za psihu ovolikim resultatom izgubiti. Trener je nula i nema kapacitet.

Panda
Gost
Panda

Sve će ovo jednom biti juče..Nije trebalo baš ovako, ali, možda je to i dobro..Borićemo se za zlato, vjerujte mi na riječ!

Mijo
Gost
Mijo

Ovakav poraz i pristup igri ne može biti bezvolan,sigurno će ostaviti neželjene posljedice!

Neko
Gost
Neko

Veze nemaju nazalost

Jelena vDjvodic
Gost
Jelena vDjvodic

Ocemo li se dogovarati oko sponzora .

Cicka
Gost
Cicka

Lavice dobro igraju, mada mislim da je bronza krajnji domet..i to bi bio ogroman uspjeh.

Chunk
Gost
Chunk

lakše je srebro nego bronza!

STOSTO
Gost
STOSTO

Bojim se da nije bezbolan, ali idemo dalje. Biće teško. Ostali polufinalisti su bolji od nas.

Zoka
Gost
Zoka

U svakom slucaju nije trebalo ovako.Ipak se borimo za medalju.Ali…

Roxy
Gost
Roxy

Da budemo realni, djevojke nisu toliko krive…Bojana neka se vidi sama sa sobom…

Konik
Gost
Konik

Ozbiljan trener ovakav debakl ne smije nikada da dozvoli. Bez obzira na sve.

LOVEMNE
Gost
LOVEMNE

Jes da njje bitan al sramota je. Znaci drugi tim reprezemtacije je strasno slab. Ako se povrijede dvije tri prvotimke onda nemaju rezervu pravi da ih pokrije i igraju na velikom nivou.

Rakun
Gost
Rakun

Bravo lavice,samo tako

Glovo
Gost
Glovo

Rakune, kako je u Valjevo?

Zdravko
Gost
Zdravko

Umor okej.Nedostatak motivacije, cuvanje snage sve okej, ali ovo veceras je debakl.Izgubiti na ovaj nacin sa ovoliko primljenih golova.

CGbrat
Gost
CGbrat

Vala Bojana ovo nisi smjela da dozvolis, ipak smo polufinalisti. Drzi golmana koji je 2.odbrane imao cijelu utakmicu….ovo je samo trenerova greska nista drugo.

Lazaress
Gost
Lazaress

Ljubica nenezic ne moze u domace klubove a ne za reprezentaciju

Cetinje
Gost
Cetinje

To sto smo prosli ne znaci da moramo da gubimo 17 golova…malo ozbiljnosti!

Zlata
Gost
Zlata

Srecno!!

Send this to a friend