Rukomet

Vardar prejak za Budućnost

Rukometašice Budućnosti su doživjele peti poraz u isto toliko mečeva Regionalne lige ove sezone – na trećem turniru u Skoplju, izabranice Dragana Adžića poražene su od domaćeg Vardara sa 31:24 (19:11).

”Plave” će drugi meč u glavnom gradu Makedonije odigrati u subotu (17 sati) protiv slovenačkog Krima, što će biti i posljednja provjera uoči nastavka Lige šampiona i prvog meča u glavnoj rundi protiv FTC-a u Dabašu, koji je na programu 28. januara.

Vicešampion Evrope, koji je jedini tim na kontinentu bez poraza ove sezone, dominirao je tokom čitavog meča, pa se pobjednik mogao naslutiti na poluvremenu, kada je na semaforu stajalo 19:11.

Tim Dragana Adžića je promašio čak četiri od sedam sedmeraca, što je bilo previše u duelu sa sastavom koji je među najvećim favoritima za osvajanje trofeja Lige šampiona.

Milena Raičević je bila najefikasnija u poraženom timu sa šest golova, četiri je dala Branka Konatar, a po tri Đurđina Jauković i Đurđina Malović.

Dva puta su mrežu tresle Tatjana Brnović i Itana Grbić, dok su jednom precizne bile Dijana Ujkić, Matea Pletikosić, Kristina Laslo i Sanja Premović.

Marta Batinović je imala devet, a Darli Zokebi de Paula četiri odbrane.

Vardar su predvodile Andrea Penezić sa osam, Aleksandra Lakrabe sa sedam i Jovanka Radičević sa šest pogodaka.

Send this to a friend