Rukomet

Važna pobjeda i što su sve djevojke dobile šansu

foto: ŽRK Budućnost

Očekivano je bilo da igračice neće biti na visini zadatka od početka meča, ali i to da će kako utakmica bude odmicala, dostići željeni nivo igre, što se i desilo, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede (26:25) protiv Larvika u petom kolu Lige šampiona.

Adžić je istakao da je zadovoljan činjenicom što su sve djevojke dobile priliku, uključujući i debitantkinje Katarinu Džaferović i Anastasiju Suslovu, uz napomenu da je važno što je kapiten Milena Raičević pošteđena pred nastup reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Franucskoj.

“Očekivao sam da nećemo biti na visini od početka, ali i to da ćemo odreagovati tokom meča. To se i desilo. Želja nam je bila da prostor dobiju sve djevojke, a zadovoljan sam što su debitovale i Suslova i Džaferović. Vjerujem da smo i Milenu Raičević sačuvali za Evropsko prvenstvo i da je ona u trenutnoj formi spremna da predvodi reprezentaciju, kao što predvodi Budućnost. Nadam se dobrom rezultatu nacionalnog tima u Francuskoj, a od kraja narednog mjeseca okrećemo se pripremama za Rostovu, Brestu i Kopenhagenu”, kazao je Adžić.

Iako nijesu pružile najbolje izdanje, naročito ne u prvom poluvremenu poslije kojeg je norveški tim imao tri gola prednosti, ”plave” su ispunile cilj jer su se revanširale protivniku za poraz u prvom međusobnom duelu i na najbolji način zaokružile grupnu fazu.

“Larvik je pokazao veliku borbenost i bio odličan rival. Želim im mnogo uspjeha u EHF Kupu. Zadovoljne smo što smo pobjedom završile grupnu fazu, sada se okrećemo pripremama nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo, a nakon toga slijedi uigravanje za glavnu rundu Lige šampiona”, kazala je pivot Tatjana Brnović.

Send this to a friend