Rukomet

Veliki peh, Majda ne igra SP

Majda Mehmedović neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu zbog povrede šuterskog, desnog ramena. Nastup izvanredne krilne igračice je ogroman hendikep uoči desetog uzastopnog učešća ženske rukometne reprezentacije, odnosno posljednjeg okupljanja (ponedjeljak) uoči šampionata u Njemačkoj.

Bolovi u ramenu od juna su učestaliji, neprijatnost u predjelu ruke Majda osjeća kada miruje, a na posljednjoj kontroli Ijekar je bio izričit nema rukometa do januara 2018. godine. Situacija nije alarmantna, ali jeste daleko od idealne.

U Bukureštu, gdje nastupa posljednje dvije sezone, svjesni su ozbiljnosti situacije, pa je zbog toga nije je bilo u sastavu za posljednja dva meča Lige šampiona. Ona je u junskom baražu za Svjetsko prvenstvo sa Bjeloruskinjama igrala povrijeđena, stisnula je zube, a od tada je situacija sve gora i gora.

“Rame je upaljeno, istegnuto, preporučili su mi strogo mirovanje, a ako do tada saniram povredu, priključiću se ekipi. Planiram nakon fajnal-fora, ako bude potrebno, da ovaj problem riješim operacijom. Žao mi je što ću preskočiti Svjetsko prvenstvo, prvi put otkad sam članica A tima neću igrati na nekom takmičenju.” – kazala je Mehmedović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blavor
Gost
Blavor

Kakav peh , najborbenija , mislim da je nenadoknadiv izostanak , steta , steta , steta…

Klara
Gost
Klara

Odlicna rukometasica veliki borac
Brz oporavak

Send this to a friend