Rukomet Ponovo u pogonu

Vjera jača od svih zamki

Rukometašice Budućnosti sjutra kreću sa radom, nakon što su od 25. jula, kada je jedna od igračica bila pozitivna na korona virus, bile u samoizolaciji. Svi: od stručnog do igračkog kadra. Ali to je iza njih, borba se nastavlja, a trener Dragan Adžić na putu do starta Lige šampiona (12. septembra) vidi puno zamki, ali i vjeru da se rad neće prekidati.

“Tek ćemo na kraju treće sedmice početi sa normalnim rukometnim treningom. Moraćemo da smanjimo rizik i lagano da ulazimo u priču koja je prekinuta u Kolašinu. Ovo je nešto novo za sve nas, kao i pauza od marta”, rekao je trener Budućnosti.

Djevojke nijesu gubile fokus, pokazale su odgovornost i u uslovima koji nijesu prilagođeni radu i vrhunskim rezultatima.

“Imale su sjajan odnos u Kolašinu. Bile su na zavidnom nivou. Pokazale su sa koliko su motiva kompletan ovaj period odradile. Sada nas čeka povratak koji nas vraća, ne samo na početak priprema, već žestoko unazad. Ovo mirovanje se odrazilo na tijelo, zato moramo biti rezervisani u trenažnom procesu. Polako ćemo ući u priču kako bi bez posljedica došli do nekog nivoa. Zdravlje je, svakako, najvažnije. Želimo da se djevojke oporave od svega i da krenemo polako da gradimo igru i dočekamo prvu utakmicu u Koprivnici na objektivnom nivou, koliko to bude moguće. Vjerujem da ćemo i kroz Ligu šampiona podići nivo forme i uigranosti i da ćemo na pravi način posložiti stvari do kraja takmičenja.”

Od puta u Francusku i utakmica sa Mecom neće biti ništa. Možda, ako se steknu uslovi, pođu nekoliko dana u Ljubljanu.

“Otvoreno je sa Krimom. U datom momentu, ako bi se stvorili uslovi, možda odemo u Ljubljanu. Ali svakoga je strah putovanja, ponovnog boravka u sobama. Ne znam koliko je pametno.”

Bez obzira što je start Lige šampiona zakazan za drugu sedmicu septembra i što vrijeme ne ide od ruke našim šampionkama, Adžić kaže da neće žuriti.

“Polako, igraće se i dalje rukomet.”

Budućnost je u ovoj pauzi napravila strategiju koja bi mogla da zaštiti igračice od novih iskakanja.

“Tanja i Maja, naši kondicioni treneri, znaju kako se vraćaju sportisti. Imaju vrhunske studije i napravile su prijedlog najmanjeg mogućeg rizika. Usvojili smo protokol u sali, teretani, van sale i ambulanti. Poštovaćemo sve, jer želimo da se sačuvamo, a pametniji smo i nakon novog iskustva. “

Send this to a friend