Rukomet

Za nas, za rukomet, za Crnu Goru

Da je neko rukometašima Crne Gore, nakon poraza od Ukrajine 28. oktobra, ponudio da sa istim rivalom i pred svojim navijačima u posljednjem kolu kvalifikacija odlučuju o putniku za EP, bez sumnje bi odmah prihvatili.

Mnogo toga od te tužne noći u Sumi (poraz “lavova” od 29:24) prevalili su preko svojih glava Zoran Roganović i njegovi momci. Prazne tribine u dvorani “Verde”, šokantan remi sa Farskim Ostrvima, lekcija u Ukrajini, a onda kada su bili prežaljeni još jednom su pokazali inat, karakter, srce i kvalitet.

Svjetskog i olimpijskog šampiona Dansku “bacili su na koljena”, oživjeli svoje nade i u nedjelju (18.00h) upravo protiv Ukrajine će juriti pobjedu koja znači plasman na Evropsko prvenstvo.

“Morača” je spremna još jednom da eksplodira, “lavovi” da se peti put plasiraju na završni šampionat Starog kontinenta, koji će u januaru 2020. organizovati Austrija, Švedska i Norveška.

“U slučaju pobjede nad Ukrajinom našli bismo se na drugom mjestu, odmah iza Danske i mislim da bi to bio veliki uspjeh kako za nas, tako i za crnogorski rukomet i našu državu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da u nedjelju sve ovo i ostvarimo”, jasno poručio je selektor Roganović.

Tim, bratstvo…

Ono što je kroz istoriju uvijek bio jedan od zaštitnih znakova rukometaša Crne Gore je veliko jedinstvo, to što su bili spremni da “ginu” jedan za drugog upravo to će im i sada biti potrebno.

“Nadam se da ćemo uspjeti”, istakao je veliki borac Nemanja Grbović. “Moramo da budemo složni i da igramo timski. Pojedinac nikada ne može sam ništa da napravi”.

Slično razmišlja i naše leteće krilo Miloš Vujović, koji je u četvrtak u Farumu sa 11 golova nosio Crnu Goru do revanša Farskim Ostrvima (24:21).

“Golovi su bili samo potvrda moje dobre sezone u Tatabanji. Bekovi nisu dolazi mnogo do izražaja zbog duboke zone Farana, tako da se otvarao veći prostor za nas krila i pivote. Tih mojih 11 golova ništa ne znače, jer zaista u toj igri sam uživao zajedno sa svojim saigračima. Osjećao sam tu našu povezanost to naše bratstvo. Nadam se da ćemo tako nastaviti u narednom meču”, jasan je Vujović.

Zajedno do EP

Da u ovim kvalifikacijama nema lakih utakmica pokazao je upravo meč sa Farskim Ostrvima u Farumu.

“Da, iza nas je težak meč, od starta je to bio” podsjetio je Vujović. “Takve ekipe se ni u jednom trenutku ne smiju potcijeniti čak ni ovdje u Podgorici.”

Ipak…

“Imali smo dovoljno vremena da se opametimo i da vidimo koliku smo grešku napravili u tom prvom meču kvalifikacija. Sada smo bili puno motivisaniji i pametniji, odigrali smo strpljivo, jako i na kraju smo osvojili dva boda”, dodao je krilni igrač Tatabanje.

Na redu je meč godine sa Ukrajinom…

“Bila je to zaista dobra uvertira za veoma dobru selekciju kakva je Ukrajina. Kod njih smo poraženi sa pet golova razlike, što je samo pokazalo da se radi o dobroj ekipi”, upozorio je Vujović.

“Lavovi su mnogo ovh dana isticali faktor pune “Morače”…

“Nadam se da će navijači prepoznati našu energiju i da će doći da nas podrže, jer zaista su nam potrebni i želimo da ih vidimo u što većem broju. Zajedno sa njima možemo do Evropskog prvenstva”, smatra Vujović.

Naš krilni igrač pri kraju utakmice sa Faranima osjetio je bol u peti…

“Povreda? Za sada ne znam šta bih rekao. Bolovi su jaki, zakazan je pregled, pa ćemo vidjeti što će biti. Nadam se pozitivnom ishodu stisnuću zube i nadam se da ću zaigrati”, zaključio je majstor sa Cetinja.

Sve je spremno za 60 minuta velike borbe neka u nedjelju bude još jedna junska fešta rukometaša Crne Gore. EURO vas zove, “zgrabite” vizu za veliko takmičenje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prc CG
Gost
Prc CG

Da Bog da da izgubite,a na prvenstvo pošli kad vas ja poveo…..NIKAD AKO BOG DA!!!!!!

Anonimus
Gost
Anonimus

Izađi mala….

Titograd
Gost
Titograd

Ajmo CRNA GOROO!!! Ti si moja prva ljubav CRNA GORO volum teee!!!

Anonimus
Gost
Anonimus

Je li ulaz slobodan? U koliko se otvara Morača?

podgorichanin
Gost
podgorichanin

Jeste, utakmica pocinje u 18h a valjda se otvaraju ulazi u 16h, 16:30h

Anonimus
Gost
Anonimus

Zahvaljujem

Send this to a friend