Rukomet

Zagrijavanje za Ukrajinu

Vasko Ševaljević

Simpatični “ribari” sa Atlantika u Podgorici čini se idealan rival da se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo krene na pravi način, ali i da novi selektor “lavova” Zoran Roganović debituje pobjedom.

Rukometaši Crne Gore na neki način su na novom početku – danas od 17.30h u dvorani Verde dočekuju Farska Ostrva. S

ve osim trijumfa naših momaka bilo bi jednako katastrofi, zbog toga je jasno da će Vasko Ševaljević i društvo morati da budu maksimalno ozbiljni, a potom da se u potpunosti okrenu jednom od bitnijih mečeva u kvalifikacijama protiv Ukrajine.

“Rukomet je danas takav da svi znaju da trče, igraju i šutiraju. Baš zbog toga, ako bilo koga ne shvatimo ozbiljno imaćemo problema, ne samo mi, već i mnogo jači od nas”, bio je jasan kapiten Ševaljević.

Pobjeda svakako ne bi smjela da bude dovedena u pitanje…

“Zbog toga moramo da pristupimo maksimalno ozbiljno. To je jedini recept da se dobije taj meč, a naravno da razmišljamo samo o pobjedi”, dodao je srednji bek Crne Gore.

Nakon meča sa Farskim Ostrvima, naše momke očekuje dug put do sjeveroistoka Ukrajine i grada Sumi gdje ih protiv domaćina čeka meč koji bi već sada širom mogao da otvori vrata Evropskog prvenstva 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Prva dva mjesta znače plasman na EP, dok će dalje ići i četiri najbolja trećeplasirana tima iz osam grupa.

“Ako se zna da je Danska apsolutni favorit naše grupe, onda treba sa Ukrajinom da vodimo bitku za drugo mjesto i da ne dolazimo do situacije kao u ranijim kvalifikacijama kada smo zavisili od jednog meča”, nema dilemu Ševaljević. “Baš zato bih volio da se sada kvalifikujemo sa jedne od prve dvije pozicije i spriječimo bilo kakve kalkulacije”.

Nakon pomenuta dva meča, rukometaše Crne Gore nastavak kvalifikacija očekuje tek u aprilu naredne godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Simpaticni su bili i oni “ribari” fudbaleri ,pa nam odrzase lekciju iz fudbala protiv OFK Titograda .

Send this to a friend