Rukomet

Zašto je selektor Dragan Adžić vratio “otpisane” među “lavice”?

Odluka selektora naše ženske reprezentacije Dragana Adžića da u nacionalni tim vrati iskusne Mariju Jovanović, Katarinu Bulatović i Jovanku Radičević pred Svjetsko prvenstvu u Njemačkoj, iznenadila je crnogorsku sportsku javnost.

Djevojke koje su najavile povlačenje iz tabora “lavica” poslije debakla na Olimpijskim igrama u Riju, opet će konkurisati za tim pred veliko takmičenje. CdM je iz prve ruke, od selektora Adžića pokušao da dobije odgovor zašto se nakon najave da će u vremenu do Igara u Tokiju 2020. godine uglavom računati na mlade snage, ipak odlučio da pozove provjerene reprezentativke.

“Imam normalnu komunikaciju sa Marom, Kaćom i Jovankom. Pratim njihove igre i želim im svako dobro”, diplomatski je odgovorio Adžić na ovo pitanje.

Podsjećamo, Katarina Bulatović je u društvu mlade Đurđine Jauković tokom Olimpijskih igara u Riju odlučila da napusti tabor reprezentacije, dok je Jovanka Radičević javno priznala da nije u dobrim odnosima sa selektorom Adžićem.

jovanka_radicevic.jpg

“Nije me niko ‘penzionisao’, već sam ja sama donijela odluku da ne želim da igram za reprezentaciju zbog nepoštovanja selektora prema meni. Uvijek sam igrala iz ljubavi za svoju zemlju i davala sam sve od sebe na svakom treningu, utakmici, prvenstvu. Nijesam igrala iz nikakve koristi, za nikakve pare, nijesam dobila nikakve stanove, niti bilo što drugo, ali neke stvari su morale mnogo više da se poštuju. Moj odnos prema grbu je uvijek bio maksimalan i najbolje znam koliko sam nesebično davala sebe za svoju zemlju i svoj tim. I zaista ne želim ništa više da govorim na tu temu”, rekla je Jovanka u novembru prošle godine.

Marija Jovanović je rovita, poslije oporavka od teške povrede igrala na Igrama u Brazilu, da bi se poslije tog takmičenja spekulisalo da je i ona završila reprezentativnu karijeru, a potom je nije bilo u ekipi na prvenstvu Evrope u decembru.

Trofejni stručnjak nam je rekao da su među kandidatima za reprezentaciju trenutno najbolje crnogorske rukometašice.

“Nemam specijalno obrazloženje u vezi spiska. Kao i pred svako veliko takmičenje objavio sam spisak od 28 igračica koje zaslužuju da se tu nađu, zavisno od momenta i ciklusa. Zna se da je naš krajnji cilj plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Mlade igraciče počele su da dobijaju prostor u prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zatim na tom završnom turniru, pa u kvalifikcijama za Svjetsko prvenstvo. Takmičenje u Njemačkoj biće im drugo veliko, a dobijaju šansu i u ekipi Budućnosti u jakim susretima Lige šampiona”, poručio je Adžić.

Crna Gora će na šampionatu svijeta u Njemačkoj od 1. do 17. decembra igrati u grupi sa Danskom, Brazilom, Rusijom, Japanom i Tunisom.

L. Đ.  B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novo
Gost
Novo

Adžo jeste sve osvojio , ali je vrijeme da neko drugi bude selektor !
Njegovu igru su ssvi pročitali i ona dva tri polaza svi znaju napamet , vrijeme je za novog selektora !

zvizdan
Gost
zvizdan

zna adzic sto radi,sa samo mladim igracicama imamo volju ali opet nemamo toliko iskustvo ,sa kacom jovankom i majom dobicemo to iskustvo i ogromni kvalitet i ove mladje ce se osjecat bolje uz njih

ana
Gost
ana

lavice prekrstite u kravice

Križan
Gost
Križan

Zasto, Ana?
Lavice su bile prve u Evropi, druge na OI, gdje su pokradene od sudijskog para.
U cemu si ti prva u Evropi, odnosno druga na svijetu???
Mozda u vrijedjanju uspjesnih mladih djevojaka, pritom sportistkinja??

ccccccc
Gost
ccccccc

A penzije, titule, medalje, novac…..sve ste sa Adžom osvojile i na kraju ona je uvrijeđena i nepoštovana a profesionalac, …..Adžo izvini joj se hahaha

Igor ivanovic
Gost
Igor ivanovic

Sve djavo ponio

Dejo milion ?
Gost
Dejo milion ?

Crnogorci i srbi i ostali narodi čitate li vi ovo danas da je u njemacku potrebno milion radnika ?uzeće vam posa turci rumuni albanci kosovari i poljaci i ukrainci i crnci ?

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Cilj je Tokyo 2020. A da bi se za Tokyo kvalificirale, mora se plasirati na svetsko i evropsko prvenstvo.’A onda treba imati malo iskustvo.
Dobro da je se prdomislio kad je video da mlade devojke jos nisu na taj nivo da se kvalifikuju za Tokyo.
Malo mlade, i malo iskustvu. Bice to dobro.

rukometas
Gost
rukometas

a sto nije zvao i ostale, kad je vec rijesio da ih vraca?

hoklica
Gost
hoklica

Nase je da navijamo a ne da sastavljamo reprezentaciju. Srecno lavice1

cgMNE
Gost
cgMNE

cekamo i rukometasice da se oglase

bojan
Gost
bojan

cudna situacija, nije ovo slucajno sigurno

Ljuka
Gost
Ljuka

naknadna pamet svih izgleda

ehtitamo
Gost
ehtitamo

Ne čačkajte mečku, odlično je što ih je zvao. Spoj mladosti i dovoljno iskustva. Svka čast! Ne može jedna Jaukovićka da nosi igru lavica, valjda nam je jasno svima to.

cg 09
Gost
cg 09

Zato jer nece da prizna kakvu je glupost napravio kad ih nije pozvao,a sad ih je pozvao da ima pokrice ako mu se ne odazovu jer je jako tvrdoglav covjek..

Pobro
Gost
Pobro

Zato što su pravnice dobre,I ako se ne odazovu gube pravo na naknadu vrhunski sportista….

Križan
Gost
Križan

Ne mlati, “pravniče” …

jaka zeta jaka
Gost
jaka zeta jaka

Bravo za selektora sto ih vraca i bravo za njih sto ce se odazvati .nase snage nas selektor i nase igracice i uvjek u vrhu svetskog rukometa .pogazite ponos seljacke lokalne price stisnite zube pa svi zajedno da se radujemo nekoj od medalja i da slusamo nasu himnu i da se vijori nasa zastava .srecno

Igor ivanovic
Gost
Igor ivanovic

kako ga je jovanka pocastila, pa se vraca sad

Koki
Gost
Koki

Vratio jer od mladih nema vajde

Mitrofan
Gost
Mitrofan

E moj dobri Adzo sto ti napravise

Gilence
Gost
Gilence

Zato sto je morao ih je zvao, svima je jasno

Komicar
Gost
Komicar

Dobro se neko sjetio da pita Adzica ovo

Klara
Gost
Klara

Mora dati i sansu mladim snagama inece nikada vise ne bi dobili vrhunske igracice
Zna on vrlo dobro sto radi a objasnjavati svakome nema potrebe

Send this to a friend