Rukomet

Zašto prst na čelo, dali smo maksimum

foto: fra2018.ehf-euro.com

Milena Raičević smatra da nema razloga za brigu, kada je u pitanju crnogorska reprezentacija i da su djevojke dale maksimum na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Nekad nije dovoljna samo dobra atmosfera, želja i duh da se dođe do visokog rezultata. Možda ste na ovom takmičenju bili najbolji primjer?

“Nekad su i neke druge stvari bitne. To je istina. Kao što je istina da sa Danskom, u posljednjem meču glavne faze nijesmo dobro otvorili utakmicu. Dozvolili smo im da rade ono što najviše vole, šutiraju sa spoljnih pozicija. Tek u nastavku smo uspjeli da nadomjestimo te stvari i da ih za malo stignemo”, rekla je Milena.

“Ostaje žal što nijesmo preokrenuli, bila bi druga priča. Znamo svi da je najteže nakon poraza pričati, ali treba svi da znaju da nikome neuspjeh teže ne pada nego nama.”

Za ovako iskusnu ekipu nedopustivo mnogo oscilacija. Odbrana sa kojom ste se hranili, bila je klimava?

“Ne bih rekla da odbrana nije bila dobra ako pogledamo neke utakmice. Nekad je odbrana bila dobra, ali nijesmo imali dobar osjećaj u napadu. Sjetimo se da smo u prvim utakmicama dosta golova davali spolja, u posljednjim utakmicama ne možemo da kažemo da smo isto radili ili ne u toj mjeri. Nekad je bitno otvoriti utakmicu takvim šutevima. Nekad se dešavalo da loš osjećaj iz odbrane prenesemo u napad i obrnuto. U suštini, sve je povezano, ne možemo da kažemo da je toliko bila loša odbrana, mislim da smo imali sjajnih momenata, isto tako ne možemo da kažemo da smo imali loš napad, jer smo imali dobrih momenata. Ali, nekad su sitnice odlučivale. Jedan igrač u našem timu ako se ne osjeća dobro, onda to nijesmo mi. Možemo iz svake utakmice, mi sami, jer smo svjesni, da nađemo, jednog, dva ili tri igrača koja se nijesu dobro osjećala. I to je jedan od razlog što nijesmo uspjeli dobro da odigramo. Mislim, takva smo ekipa. Da krenem od sebe i svog osjećaja, pa onda da razmišljam o ostalom.”

Od Rusije su kola krenula niz brdo?

“Nijesu krenula dolje, jer smo u drugom dijelu prvenstva dobili dvije utakmice. Realno, Francusku je bilo teško dobiti. U prvih deset minuta sudije su završile posao, a neko sam ko nikad javno do sada nije komentarisao suđenje. Ali, bilo je vidno. Protiv Rusije bila je najveća šansa za prolaz u polufinale. Da smo dobili, sigurno bismo igrali bolje. Bolje bismo se osjećali. Ali, to je prošlo, idemo dalje.”

Što sad, nakon devetog mjesta? Prst na čelo ili hrabro dalje?

“Ne znam zbog čega prst na čelo. Mislim da smo pokazali veliku želju i borbenost, ono što je najbitnije u svakoj utakmici, dali maksimum koji smo imali. Da smo igrali katastrofalno, složila bih se sa prst na čelo. Ovako bilo je dobrih i loših stvari, ali, sjajno smo se osjećali i generalno bila je dobra igra”, kazala je Raičević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Ipak je nešto nedostajalo. Prije svega,taktičko prilagođavanje protivniku smirenost i prava postava u dijelu susreta.Nije kraj svijeta.

Jopetja
Gost
Jopetja

Svakako su one nas ponos na srecu ili na zalost nemamo nista bolje.Ineresovanje za rukomet nikad nije bilo vece. I velike zemlje sa desetine miliona stanovnika se muce sa talentima a kod nas nicu ko smokve u porodjenju sa drugim sportovima ovo je maksimum a do njega nije doslo slucajno. Jos kad kraljca Bojana preuzme kormilo eto nas opet na… Više »

Milena
Gost
Milena

Čedtitam Lavicama odlično 9-to mjesto.Moglo je i bolje ali je ovo rezultat vrijedan pažnje.Bilo bi dobro da im napravimo doček i pokažemo da smo uvijek uz njih.

SAMO MNE
Gost
SAMO MNE

Lupi i preteče… pa bas zbog toga.. dale ste maximum i katastrofa.. ja bih radje da ste igrale na ler a usle medju 8…

Realan
Gost
Realan

Mene samo interesuje jedna stvar a to mi je ujedno i kuriozitet. Zasto kad nije dan kolektivno igrate lose? Znaci kad gubimo i kad se ne igra dobro onda nijedna ne igra dobro. Jasno mi je da nekad igracici nije dan, ali vi kad lose igrate onda ste kolektivno lose. Nije u pitanju jedna ili dvije igracice, nego kad jednoj… Više »

NONEIM
Gost
NONEIM

Rusiju smo imali u sake a evo Rusija uzela zlato.Sport je to…lopta je okrugla…odbrana nam nije na nivou kao sto je bila na celu sa Adzicem…nesto nam fali…igramo dobro pa padamo…ne znam taj psiholoski momenat nam fali sto mozda ovaj trener ne zna…Adzic je otpjevao jer je trebao podmladit ekipu..kad se podmladi ekipa onda nema par godina rezultata…a to u… Više »

Realan
Gost
Realan

Ni sa Adzicem im odbran nije dobra vise, samo pogledaj Buducnost u poslednje 3 -4 sezone 😉 A sa njim napad i definitivno nije dobar.

SAMO MNE
Gost
SAMO MNE

Ne mlati strucnjace… on sa ovim vrticem gazi redom.. Mec bi raspicio sa 5-6 razlike ovu nasu reprezentaciju.. a ova djeca iz buducnosti ih isamarase.. Adzic je bog rukometa u CG i nexe se rodit trener bolji od njega bar ne narednih 20 godina.. da jedan trener osvoji sce sto se moglo osvojiti u 3 godine i bude proglasen 2… Više »

Realan
Gost
Realan

E moj druze, lako je osvajati titule kad u timu imas zvijezde svjetskog rukometa. Kad imas Bojanu i Kacu i Klaru i Cviju i Majdu i Jovanku I Radu. Ko gazi sa vrticem? Dobio ih mrceni Larvik koji od svakoga gubi 10 razlike, jedva su ga kuci dobile, sa Odensem se mucile kuci,a u gostima dobile jer nije bilo njabolje… Više »

Podsjecanje
Gost
Podsjecanje

Mec smo dobili u Podgorici, jer je Marina odbranila minimum deset cistih zicera, inace bi glatko izgubili tu utakmicu. Pogledajte jos jednom, brzo se to zaboravilo

Roko
Gost
Roko

Jedino su loše odigrale protiv Francuske. To su sve vrhunske reprezentacije.

Maks
Gost
Maks

Svaka cast curama na samom ucescu i zalaganju. Ocemo da osvojimo svijet a baza nam je JEDAN profesionalni ZRK. Zemlje sa mnogo vecom bazom sanjaju da ucestvuju a mi smo i klupski i reprezentativno pokorili evropu i svijet. Svaka cast cure a dokonih generala ce vazda biti.

Send this to a friend