Rukomet

Zategnuti odbranu do početka Lige šampiona

foto: zrkb.me

Posljednju kontrolnu, a zvaničnu drugu utakmicu pred početak Lige šampiona, rukometašice Budućnosti odigraće danas od 16 časova sa Krimom u dvorani “Verde”.

U pitanju je meč drugog kola prvog turnira Regionalne lige i to sa protivnikom sa kojim inače, ,,plave” od nedjelje sparinguju. Iz više razloga jedan od glavnih je što je šampion Slovenije po nekom stilu igre najbliži Odenzeu, prvom rivalu u Ligi šampiona.

Podgoričanke su prije dva dana savladale Jagodnu 30:25 (prva utakmica RL), uz malo slabiji odnos u defanzivi.

“U odbrani, u početku, nijesmo kako treba funkcionisale, nijesmo odlično ušle u meč, ali kasnije smo bile bolje. Stabilizovale odbranu, što je bio primarni cilj”, kazala je Ivona Pavićević.

Iza rukometašica Budućnosti je naporno ljeto, bogato utakmicama protiv renomiranih protivnika. Najviše su radile sa Krimom, a od ogromne koristi su bili mečevi sa Bukureštom i Đerom.

“Izuzetno su nam koristile sve utakmice. Mislim da ćemo tek da pokažemo koliko je bilo važno što smo u pripremnom periodu radili i igrali sa kvalitetnim ekipama.”

Krilo Budućnosti vjeruje da će se danas u boljem izdanju suprotstaviti šampionu Slovenije.

“Očekujem stabilniju igru u odbrani, veći fokus, a ako ispoštujemo dogovore koje imamo, sigurna sam da nećemo imati problema.”

U igri koju Budućnost forsira značajnu poziciju imaće iskusnije igračice. Od pojačanja se očekuje mnogo, kao i od tek oporavljenih prvotimki.

“Znači nam povratak igračica koje su kvalitetne i čije će nam iskustvo pomoći na pravi način. Sa nama je Milena, jači smo sa njom, a i biće lakše igrati.”

Prvi meč u LŠ Budućnost igra 6. oktobra u ,,Morači. Ivona kaže da jedva čekaju nove izazove, a da su protivnici jednako zahtjevni i važni za pripremu.

“Prošle godine smo dva puta igrali sa Mečom, tako da imamo bazu. Vidjeli smo u pripremi danske ekipe neke sličnosti sa našom igrom. Poštuju principe odbrane, igraju na mali broj golova i vrlo su disciplinovani. Zato je važno da i mi poštujemo naše principe. Jedva čekamo početak meča, nadam se da će proteći onako kako želimo, uz punije tribine. Pomoć navijača će nam značiti”, zaključila je rukometašica Budućnosti.

Send this to a friend