Rukomet Budućnost danas (13.30) nastavlja takmičenje u Ligi šampiona

Zaustaviti bekove i tranziciju Savehofa

foto: ŽRK Budućnost

Treće mjesto u grupi 2 i četvrtfinale Lige šampiona su u džepu “plave dame teško da mogu do bolje pozicije pred četvrtfinale, a i teško da im može zaprijetiti i četvrtoplasirana Ramniku Vlčea.

Zbog toga je jasno da će rukometašice Budućnosti do kraja glavne runde prije svega juriti pravu formu pred mečeve sezone već od danas (13.30h) protiv posljednjeplasiranog Savehofa u predgrađu Geteborga.

“Zadovoljne smo što smo izborile četvrtfinale, međutim, ne osjećamo nikakvo olakšanje, a ni brigu jednostavno znamo da je to ispred nas i da taj dvomeč moramo dočekati spremne, kao i da nas svaka utakmica odigrana na pravi način i sa pravom energijom približava željenoj formi”, poručila je iz Švedske sjajna pivotkinja Tatjana Brnović.

U prvom meču dame Dragana Adžića bez mnogo problema su savladale današnjeg rivala (30:35) koliko Savehof može da bude opasniji sada?

“Opasniji je, jer ovog puta ima prednost domaćeg terena, a i one su nas osjetile kao protivnika. Sigurno da će od samog starta probati da nas ugroze i da traže svoju šansu, a na nama je da ih zaustavimo i pokažemo našu snagu”, dodala je Tatjana.

Dobro su poznati i aduti skandinavskog tima…

“Ekipa su sa mnogo bekovskih šuteva tu su po mom mišljenju najopasnije. Takođe prijete i tranziciono.”

Budućnost će i ovog puta biti oslabljena protiv Šveđanki neće igrati Majda Mehmedović i Marina Rajčić.

“Suvišno je govoriti koliko su nam bitne i koliko znače našoj ekipi, ali svakako da je najhitnije da budu zdrave i da se oporave za ono što nam predstoji”, jasna je Brnovićeva.

Zbog toga će sve “plave dame” od mlade Nađe Kadović, do kapitenke Milene Raičević morati da daju još i više.

“Mislim da su mlađe odgovornim pristupom i velikom željom odgovorile zadatku i da u ovom meču nijedna od nas ne smije pružiti ništa manje od okršaja iz Podgorice”, zaključila je Tatjana.

Send this to a friend