Rukomet

Zbog utiska vrijedi ustati

Nijesu se praktično ni zagrijale, a već su se oprostile od borbe za završni turnir u Parizu.

“Lavice” su juče stigle u Nant, razočarane bodovnim saldom i pod jakim utiskom neuspjeha u meču sa Ruskinjama i šokantnog poraza od domaćina Francuske, prije dvije noći u Nansiju.

Bez bodova u Nantu (jedini tim od ukupno šest) večeras od 21 čas probaće protiv Švedske, u prvom meču glavne runde, da poprave utisak. A moraće baš dobro da se potrude, jer su u prethodna dva meča pokazale toliko neodlučnosti i naivnih grešaka, koje ne idu uz staž mnogobrojnih reprezentativki i status reprezentacije koji je počeo da se gradi od 2010. godine sa premijernim učešćem na EP u Danskoj.

Računale su naše reprezentativke, sa njima selektor Per Johanson, na sigurne bodove sa premijere protiv Slovenije i vjerovali, opravdano, u makar još jedan pozitivan rezultat iz duela sa olimpijskim ili svjetskim šampionom.

Nijesu došli do cilja, iako su bodovima najbliži bili u utakmici sa Ruskinjama.

“Poslije onakve utakmice, konkretno sa Francuskom, teško je bilo što reći. Tužna sam i žao mi je što smo u Nant stigle bez bodova. Nažalost, u odlučujućoj, posljednjoj utakmici sa domaćinom, ništa nam do odmora nije išlo od ruke. Počev od odbrane, golmana, napada, sudija i svega. Jedna opšta katastrofa. Ali, takve stvari se dešavaju. Niko više od nas, vjerujte, ne bi bio srećniji da smo u glavnu fazu prenijele dva boda. Ali, kao što sam rekla, sve je u početku nizbrdo krenulo, a na ovakvim takmičenjima teško je vratiti se na put”, kazala je Majda Mehmedović.

Poraz od Rusije koštao je “lavice” možda i polufinala.

“Nijesmo ni toliko psihički bile loše poslije poraza od Rusije. Nijesmo osjećale pritisak zbog posljednjeg meča, naprotiv, osjećale smo se dobro. Zašto je sve tako krenulo, to su sad neke druge stvari, a svakome se može desiti takav dan. Nama se, nažalost, desio sa Francuskom.”

Majda smatra da su u nastavku posljednjeg meča grupne faze pokazale neke dobre stvari, kao kapital za naredna tri koja ih čekaju u Nantu.

“Bez obzira na prvo poluvrijeme, u drugom smo pokazale koliko možemo da budemo u igri i zamalo smo ih stigle. I nakon svega ovoga vjerujem u naš rad i kvalitet.”

O Švedskoj crnogorsko krilo kaže:

“Švedsku najbolje poznajemo jer smo u pripremi za prvenstvo dva puta igrali sa njima. Ipak, najbitnije je da ostanemo zajedno”, poručila je Mehmedović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čapur
Gost
Čapur

Pa ako bi dobili sve tri utakmice jel uzalud ?

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

Napisaste kao tragediju sto nemamo ni jedan bod.. koliko ima velika norveska??

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Važno je da se borite do kraja. Nekad se pobjeđuje a nekad gubi. A mi vas uvijek volimo.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

Adzic vam ne valja a on sa vrticem udje u zavrsnicu lige sampiona a vi kojima ne valjase Adzic a ovaj vam je veliki strucnjak gledajte sad i placite, sa ovim cemo osvojit nesto, NIKAD!!

realno
Gost
realno

Kada hvalite Adžića sjetite se Olimpijade u Riu i naše katastrofe sa najboljim timom, gdje je i Bojana igrala. Mi smo igrali sa olimpijskim i svjetskim prvacima i nijesmo se obrukali, ako na na prethodnim evropskim i svejtskim prvenstvima izuzev Beograda. Kada shvatimo da Kneževićka ne može da bude lider tima i da igra srednjeg beka, tada ćemo i pobjeđivati,… Više »

Komsija
Gost
Komsija

“Sokantnog poraza”???????
Mora da se salite,pa nijesu igrale protiv Kosova,Francuska je druga galaksija u odnosu na crnogorke.

Send this to a friend