Rukomet Komovi u pogonu

Žele da budu konkurenti i stvaraju nove Bakiće

foto: Stefan Ivanović

Bez najboljeg igrača i trenera iz minulih sezona, rukometaši Komova počeli su juče sa radom u susret novoj takmičarskoj godini.

Iz Andrijevice su otišli najbolji igrač lige, lijevo krilo Aleksandar Bakić (u hrvatski Nekse) i trener Đorđije Marković (preselio se u Njemačku), kojeg je naslijedio Radoje Lekić, doskorašnji šef struke bjelopoljskog Jedinstva.

“Nedostajaće nam Bakić koji je bio alfa i omega ekipe, crnogorski reprezentativac, a uz to će Milun Danić vjerovatno otići u Berane 1949. Radi se o možda najboljem pivotu lige, momku koji igra u oba pravca i na više pozicija, i njegova polivalentnost je ono što bi svaki trener volio da ima u ekipi. Postoji minimalna šansa da ostane”, objasnio nam je Lekić.

“Vidjećemo da li ćemo biti u mogućnosti da se pojačamo, ukoliko ne oslonićemo se na domaće snage. Čeka nas mjesec i više rada do finalnog turnira Kupa u Podgorici, gdje će Komovi braniti trofej, a u polufinalu nas čeka Partizan. Ne znamo u kojem će sastavu biti Lovćen, da li će biti dozvoljeno da igraju novoangažovani igrači ili će važiti licenciranje rukometaša za prošlu sezonu. Naši ciljevi za narednu sezonu su jasni da budemo konkurentni i uz ogroman rad i određenu dozu sreće napravimo rezultat.”

Lekić nema dilemu ko je na papiru najbliži trofejima na domaćoj sceni, a dijeliće se tri.

“Lovćen je sa pojačanjima koje je doveo skoro apsolutni favorit za trofeje, ali u sportu se nikad ne zna. Doveli su nekoliko igrača, a ostao im je Bulajić koji je možda najbolji igrač lige. Lovćen je ozbiljan klub, sa tradicijom koja ga svrstava među tri vodeća na prostoru bivše Jugoslavije.”

Šansa za mlade

Komovi su ispisali klupsku istoriju osvajanjem Kupa 2019. godine, a bili su jedini klub iz naše lige koji je imao predstavnika na Evropskom prvenstvu prošlog januara.

U Andrijevici žele da ,,proizvedu još igrača koji će poći putem Aleksandra Bakića.

“Komovi su klub sa velikim entuzijazmom iz male sredine, koji se oslanja na svoju bazu i razvitak mladih igrača. Na nekim pozicijama, u skladu sa mogućnostima, dovedu se igrači koji gravitiraju sjevernom dijelu države. Ekipa je mlada, ima momaka od 17 i 18 godina koji uz korektan rad i veliko zalaganje mogu da budu jedni od nosilaca igre Komova”, naveo je Lekić.

Idu na Komove

Ekipa će do 13. avgusta raditi u Andrijevici, nakon čega će se preseliti na planinu po kojoj je klub dobio ime.

“Na Komovima ćemo odraditi nedjelju dana treninga, a potom kombinovati rad u Andrijevici i Beranama jer u Andrijevici nema sportske dvorane. Postoji školska, u kojoj teren nije rukometnih dimenzija, ali može nešto da se improvizuje. Ovi ,,mali” klubovi velikog srca funkcionišu na bazi enormnog rada, požrtvovanja i zalaganja, i nadam se da ćemo nastaviti sa sistemom rada koji je postavio Đorđije Marković. Čast mi je što nasljeđujem njega, prijatelja sa kojim sam igrao rukomet i potom se konsultovao kao trener. Imamo obavezu da održimo ono što je on postavio i probamo da podignemo na stepenik više” istakao je Lekić, uz nadu da ih na pripremama neće zadesiti sudbina rukometašica Budućnosti koje su zbog jednog negativnog nalaza na virus kovid-19 morale da prekinu rad i odu u samoizolaciju.

Tags
Send this to a friend