Rukomet

Žele da izađu iz sjenke

Tokom ove i prethodne sedmice iz Budućnosti su se čule uglavnom ujednačene izjave, sa potpuno jasnom porukom pobjeda protiv Meca je cilj, do kojeg će znati kako da dođu.

Prvi uslov brze noge i mirnija glava u napadu. Drugi, ne manje važan, principi u pozicionoj odbrani, što im je donijelo boljitak u igri sa Mečom u Francuskoj, nažalost, samo do odmora (zadržale domaće na osam golova).

Budućnost i Mec večeras od 19 časova u Morači sastaće se u derbiju 4. kola A grupe Lige šampiona. Gost je u naletu, domaćin priželjkuje najbolje izdanje ove faze elitnog takmičenja. Pobjeda bi plave lansirala u glavnu fazu, sa velikom šansom i sa dobrom zalihom uđu u rasplet do ključnih četvrtfinalnih utakmica Lige šampiona.

“U Francuskoj smo dobro odigrali prvu utakmicu u pozicionoj odbrani, ali imali smo lošij ih stvari, kao vraćanje od drugog poluvremena. Zbog toga smo tokom pauze radili na stvarima koje smo željeli da popravimo. Nadam se da ćemo zadržati ono što je bilo dobro u prvoj utakmici, neke stvari popraviti i da ćemo slaviti. Iskreno se nadam da će publika doći u većem broju, jer je bitno da osjetimo energiju sa tribina, a mi ćemo sve uraditi da im to vratimo na pravi način”, poručila je Anđela Bulatović.

Kontre i brzi centar Meca uništili su ,,plave u drugom poluvremenu u porazu od gola (25:24).

“Ubijeđena sam da ćemo i u ovom segmentu biti na neuporedivo boljem nivou”, vjeruje Bulatović.

Ispostavilo se da je drugo poluvrijeme, kao i prethodne sezone, koštalo rukometašice Budućnosti uspjeha u gostima. Zanimalo nas je da lije u pitanju samo glava ili nešto drugo.

“Početkom drugog poluvremena imali smo pad. U glavama nije problem. Pokušavali smo i to da popravimo, nadam se da do izražaja neće doći iste greške i ostale slabije stvari”, ubijeđena je Bulatović.

To što su pod imperativom, dva poraza dovela su ih u nezgodnu poziciju, neće dodatno optereteti podgorički tim.

“Postoji mali pritisak kada se igra kući, zato što želimo da se predstavimo u najboljem svijetlu i da pobijedimo. Vjerujem da imamo potencijal da ostvarujemo pobjede kod kuće i na strani. Sigurna sam da ćemo od ove utakmice krenuti pobjedama”.

Stručni štab i rukometašice gradilie su pripremu meča na osnovu materijala iz prethodnog okršaja, ali i uz pomoć nekih starijih zaliha. Najnoviji materijal je stigao sa utakmice domaćeg prvenstva gdje je Mec sa golom slavio protiv Flurija.

“Mogu nas iznenaditi, ali smo spremni u svakom smislu te riječi da im, što se tiče pozicione odbrane, odgovorimo na najbolji način. Vjerujem da će pokušati na još veći nivo da podignu brzog centra i polukontru, ali i da ćemo im na pravi način odgovoriti”.

Send this to a friend