Rukomet

Žele, mogu i ne plaše se

foto: https://swe2016.ehf-euro.com/

Ivana Godeč debitovaće za A nacionalni tim u četvrtak protiv Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. godine. Pivot Budućnosti i kadetska reprezentativka sa 16 godina oblači dres seniorskog tima i biće rame uz rame sa još tri pivota – Emom Ramusović, Bobanom Klikovac i Tatjanom Brnović(18).

Debitantkinja je oduševila, njene karakteristike ozbiljno su je približile i prvom timu Budućnosti. Bila je na najužem spisku za pripreme, a šansu je dobila zbog 9 otkaza Majde Mehmedović (problemi sa ramenom).

To nije jedina novost iz nacionalnog tima. Suzana Lazović zauzeće stolicu pored selektora Adžića, kao prvi pomoćnik, uz trenera golmana Ristovića. Naša reprezentativka pauzira i zbog zdravstvenih problema (do kraja godine), a klubu i reprezentaciji je potrebna u radu i sa mlađim selekcijama.

Tri golmana

Selektor naših rukometašica opredijelio se za 16 koje će juriti prve kvalifikacione bodove poslije Bara, ,,crvene“ u petak putuju u Italiju, a u nedjelju u Breši čeka ih novi duel. U oba okršaja Adžić kreće sa tri golmana, internacionalkama, od kojih samo Marina Rajčić brani u Ligi šampiona (članica MEC-a). Ništa manje zapaženu ulogu, vjeruju svi, neće imati Alma Hasanić iz norveškog Storhamara i Ljubica Nenezić (Turska Kastamono, nastupa u EHF kupu).

“Bila sam zabrinuta zbog napuklog rebra, ali primjećujem da se iz dana u dan osjećam bolje. Istina, imam bol, ali nije opasno. Tu sam i spremna sam. Ovo je okupljanje počelo dobro i moramo tako da nastavimo”, napomenula je Hasanić.

Poslije junskog baraža i plasmana na SP, Alma je zadovoljnija sa stvarima koje je vidjela na treninzima u Morači.

“Energija je super i to je najvažnije, da se ne plašimo nikoga. Neće biti lako, ali moramo da damo sve od sebe. Moramo da se borimo. Slovačka je dobra, sa jakim bekovima, krila su, takođe, tehnički dobra, neće biti lako, ali želimo da pobijedimo”.

Alma je najzadovoljnija odbranom.

“Odbrana je od ljetos mnogo bolja, djevojke su bolje u odbrani, a ovo što sam vidjela na treninzima me oduševilo. U svakom slučaju, ne smijemo puštati bekove da lako šutiraju jer će nama iza biti teško”.

Prvo poluvrijeme iz baraža sa Bjeloruskinjama u Baru se ne smije ponoviti.

“Neće i ne smije. Znači, sto posto od početka moramo da damo. I da igramo onako kako hoćemo”.

U najboljem raspoloženju stigla je iz Francuske Rajčić. Nakupila je 120 minuta u posljednja dva prvenstvena meča i upisala ukupno 23 odbrane. Marina, kao i uvijek, sa posebnom emocijom dolazi u glavni grad.

“Nama, sigurno, želje i ozbiljnosti neće faliti. Nadam se da ćemo super igrati protiv Slovačke koja je nepredvidljiva šuterski i dobro raspoložena. Ali, i pored toga i činjenice da smo oslabljeni, favoriti smo. Želimo tu ulogu da opravdamo. Sigurna sam da ćemo zadacima odgovoriti na pravi način”.

O tome u kakvom je stanju, Marina kaže:

“Za sada je sve super, krenuli smo sa utakmicama i jedva čekamo LS. Hvala Bogu, dobri su trenizi i dobar je oporavak, branim i spremna sam. Radujem se što ću ponovo u Morači igrati sa Mecom”.

Marinina želja je plasman na F4.

“Ambicije su da ono što smo prošle godine izgubili, u ovoj ispravimo. Ne želimo u Ligi šampiona da propuštamo neke stvari”, kazala je Rajčić.

,,Crvene“ su sinoć nakon drugog treninga otputovale u Bar. Sjutra igraju sa Slovačkom od 17 časova.

Bolje na EP u Slovačkoj

Crna Gora i Slovačka odigrale su prije tri godine prvi i premijerni meč na EP u Osijeku. „Crvene” su bile bolje za četiri gola (28:24), a do odmora, samo iz kontri, dale su deset golova. Sedam igračica koje su igrale tada na šampionatu Evrope, igraće u četvrtak u Baru.

Sedam golmana u „Morači”

Za Ginisa – dok su na terenu crnogorske reprezentativke Marina, Alma i Ljubica branile, sa strane su se zagrijavale golmanke Budućnosti Hrvatica Marta Batinović i španska reprezentativka Darli di Zogba. Njima su se pridružile Tea Marinovic i Anastasija Babović (do prije dva dana bile sa reprezentacijom), a sve u cilju da se održi forma za oktobarski start Lige šampiona. Trener Ristović je radio po duplom programu i on će se tek danas, u popodnevnim časovima, priključiti nacionalnom timu u Baru.

Send this to a friend