Rukomet

Želimo finale protiv Španije

Per Johanson

Selektor rukometašica Crne Gore Per Johanson priželjkuje duel sa selekcijom Španije u finalu Mediteranskih igara u Taragoni.

“Lavice” su startovale odlično ostvarivši tri pobjede.

„Bilo je mnogo promašaja, ali kada se igra sa Egiptom izgubi se makar deset posto koncentracije. To je, na neki način, normalno, ali nije dobro i želim da se to promijeni. Ne smijemo da biramo protivnike, svaki meč je važan, želim da u svaku utakmicu uđu maksimalno fokusirane“, rekao je Johanson i dodao:

Igrali smo ne preko naših očekivanja, ali sasvim dobro protiv Srbije i Turske, ne toliko protiv Egipta. Odmorili smo nekoliko djevojaka u posljednjem meču, sada se spremamo za Makedoniju. To je za nas kao četvrtfinale, jer želimo da se borimo za zlato“.

O formi igračica…

„Mlađe djevojke imaju oscilacija, zablistaju, pa padnu… Jauković, Grbić i Despotović jesu mlađe, ali imaju iskustva, druge djevojke moraju da rade mnogo. One ulaze u sistem, želim da ih uključim još više. One, sa druge strane, imaju ambicije, žele da se nametnu, napreduju i da pobjeđuju, što je i najvažnije“.

 Crnogorske rukometašice sjutra protiv Makedonije igraju posljednji meč grupne faze, nakon čega će uslijediti borbe za medalju.

„Sada razmišljamo o Makedoniji, koja je došla u jakom sastavu, sa dobrom energijom i velikim ambicijama. Želimo pobjedu i u tom meču, a naš cilj i san je da igramo finale sa Španijom“, zaključio je Johanson.

Sjutrašnji susret Crne Gore i Makedonije na rasporedu je u podne.

L.Đ.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend