Rukomet

Želja za uspjehom će biti presudna

Nikad mlađi sastav ženske reprezentacije Crne Gore će večeras imati priliku da pokaže od čega je satkan izabranice Dragana Adžića dočekuju Bjelorusiju (19.00h) u Baru u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj.

Protivnik “lavica” do sada nije nastupao na velikim takmičenjima, ali u njihovom taboru ne skrivaju optimizam pred početak ovih duela. Neke od reprezentativki igraju u mađarskoj ligi koja je najjača na svijetu.

“Bjelorusija gaji tipični ruski stil igre i ima raznovrsne rukometašice, kojima je želja da se preko nas domognu Svjetskog prvenstva. Traže šansu, jer znaju da smo podmlađene, ali nikada nisu igrale protiv nas i potrudićemo se da ih iznenadimo”, rekla je Milena Raičević u najavi meča. “Igrale su dosta dobro na utakmicama koje smo gledale, prije svega u pretkvalifikacijama, kada su ‘razbile’ sve protivnike. U pitanju je kvalitetan suparnik, ali smo se spremile i vjerujem da će naša želja za uspjehom da bude presudna. Od prve utakmice ništa ne zavisi, jer nas čeka drugo poluvrijeme u Minsku, pa je bitno samo da u Baru damo maksimum”.

Ono što može da predstavlja problem našoj selekciji je mladost. Alma Hasanić sa 28 i Raičević sa 27 godina su najstarije u ovom sastavu, ali kapiten zna šta može da bude prednost.

“Bjeloruskinje nijesu navikle da igraju velike utakmice kao mi, a boje se naše agresivne igre. To nas je uvijek krasilo i mislim da će nam to biti jedan od aduta. Jesmo mlade, ali većina djevojaka je ove sezone u Ligi šampiona osjetilo kako je igrati jake utakmice”, poručuje član Budućnosti.

U okviru priprema naše najbolje rukometašice su odigrale dva prijateljska meča protiv Srbije gdje su upisale remi i poraz. Od ranije je poznato da će u ovim duelima izostati pomoć Andree Klikovac i Suzane Lazović.

U taboru naše selekcije se nadaju da će im odbrana omogućiti mnogo lakih golova iz kontri…

“Prilagođavamo se tom i vjerujem da ćemo tu tražiti priliku. Pozicioni napad mora da bude što mirniji, kako protivnik ne bi imao šansi da nas iskontriraju”, zaključila je Milena Raičević.

Revanš meč je na programu 15. juna u Minsku.

Send this to a friend