Rukomet Bojana Popović komentariše učinak lavica na Svjetskom prvenstvu

Znali smo da će Japan biti nezgodan, Rusiju napasti od prvog minuta

Očekivano je bilo da Japan neće odustati od svog stila igre, a nijesmo ni očekivali lak meč. I dobro je što su djevojke toga bile svjesne, u suprotnom, rezultat ne bi bio ovakav, smatra naša legendarna rukometašica Bojana Popović.

“Svjesnost ih je dovela, onda kada su Japanke stigle minus i kada je bilo gusto, da dođu do rezultata. I vrsta treninga, kroz koji su prošle u prethodnim utakmicama, bila je od pomoći, da i ovu riješimo ponovo na sličan način. Sa dobrom odbranom i lakim golovima došli smo do bodova. To je Majda radila, a toga je moralo da bude više tokom utakmice. Moram da kažem da smo napadački pametno igrali i na Tanju koja je bila izvrsna u oba pravca. Rješevala je sve duele lagano, izvukla je neka važna isključenja i pružala sigurnost u napadu. Šanse koje su stvarane, otprilike su realizovane i dovele su nas do tolikog broja golova”, ističe čuveni bek.

Bojana Popović je pohvalila i učinak golmanki.

“Golmani su opet bili na odličnom nivou. Marta je svoj dio, kada je ušla, odradila, i na penalima bila sigurna. Maria, takođe, odlična. Tačno su dobile prostor onako i onoliko koliko je trebalo.Širi se fond igrača, što je dobro, a treba još malo da se proširi za utakmice koje slijede. Da se uključe još neki igrači koji će dobro da se osjećaju, da bi se i naredne dvije utakmice riješile u našu korist.”

Rusija?

“Rusija se u posljednjoj utakmici u grupi i juče sa Rumunijom, do 45. minuta, mučila. Možemo da ih napadnemo od prvog minuta i da im pariramo. Na postavljenu zonu Rusije imaćemo odgovor, uvijek smo i imali i neće biti problema. A nijesu nešto u vraćanju bajne, tako da će naša krila dobiti prostor za lake golove. Ali kao i za svaku utakmicu pričamo o odbrani. Sa dobrom gustinom, konkretnim faulovima, rješava se utakmica. Ruskinje spolja ne prijete previše, na prolaz igraju, u fazonu kao Rostov – sigurne šanse, do zicera. Vrlo malo lopti potroše bez veze. Zato, moramo biti strpljivi do zadnjeg u odbrani. Jer su sve nezgodne, mogu lako da prevare. Cilj je stabilna odbrana, bez puno iskakanja”, kazala je Bojana Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MMM
Gost
MMM

Ko je pametan razumio je. Bojana je legenda.

vnaojbn
Gost
vnaojbn

Odlicna analiza!

Budva
Gost
Budva

Bojana ne Filozofiraj

Kotor
Gost
Kotor

Uiiipppp Budva

Send this to a friend