Rukomet

Znamo kako da zaustavimo najbolje igračice Meca

foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti više nemaju pravo na kiks. U nedjelju, u SC “Morača”, dočekuju Mec, igraće još kod kuće sa Larvikom, a do kraja grupne faze Lige šampiona gostovaće ekipi Odenzea u Danskoj.

“Plave” nastavak Lige šampiona čekaju sa učinkom od pobjede i dva poraza, odlučne da u posljednja tri kola osvoje bodove, podignu formu i poprave utisak.

“Pauzu smo posvetili detaljima koji u posljednja tri kola nijesu bili najbolji po pitanju individualne nadogradnje i grupne saradnje. Vjerujem da će se to pozitivno odraziti po svakom pitanju energetskom, odnosa i podizanju forme. Bili smo u najkompleksnijoj poziciji do sada, od početka sezone, na različitim nivoima spremnosti prirodno. Vjerujem da će doći do stabilizacije forme kod svih igračica. Tanja Brnović je bila na oporavku, vjerujem da će uspjeti, tokom sedmice, da se potpuno vrati, što smo željeli pred meč sa Mečom. To nam daje sigurnost i kontinuitet veći nego što je bio u Francuskoj”, kazao je trener Dragan Adžić.

Blijeda izdanja u Larviku i drugom poluvremenu u porazu od Meca u gostima, pokvarila su utisak sa premijernog meča i pobjede nad danskom ekipom. Igračice su bile samokritične. Problemi su evidentirani. Otvorenost u komunikaciji, vjeruje Adžić, ubrzaće otklanjanje grešaka.

“Uvijek kada bi se desili ovakvi rezultati, svi smo bili samokritični. Znamo put do boljitka, a djevojke se trude. Znamo što nijesmo ispoštovali, a upravo ta otvorenost i samokritičnost nakon poraza, raduju i stvaraju situaciju da još više vjerujemo u ovo što radimo.”

Rukometašice šampiona Francuske u petak stižu u glavni grad. Do početka meča odradiće četiri treninga.

“Tokom vikenda najveći broj igračica Meca bio je sa reprezentacijom. Možemo ih očekivati na najvećem nivou i spremamo se za najbolje izdanje. Imamo način da zaustavimo neke od igračica koje nijesmo uspjeli da zaustavimo u Francuskoj. Vjerujem da ćemo uspjeti da odigralo meč na nivou prošlogodišnjeg, kada smo jaku na đačku ekipu zaustavili 18 golova. Očekujem da će spremiti neke nove taktičke varijante.”

Adžić se nada da će Budućnost uspjeti da osvoji dva boda, da će napraviti pomak u igri i podizanju forme kompletnog tima.

“Ekipa je fizički spremna. Marko Mrak i Danica Delić su se bavili fizičkom spremom zbog svega što dolazi u narednom periodu. Ne vidim da se ovaj dio odrazio na učinak u prethodnim utakmicama, što će potvrditi naredna tri kola sa vrlo zahtj evnim ekipama. Siguran sam da se ovaj segment neće odraziti na rezultat”, istakao je Dragan Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baosic
Gost
Baosic

Moja mama tetka’ujna ,strina,i na go baba,bolje bi odigrale od buducnosti.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Sjutra ce biti izjava,poslije poraza;ponosan sam na djevojke,dali su sve od sebe.ja sam kriv….?i coravi vidi da nesto u klubu ne funkcionise.mislim izmedju igracica i “strucnog staba”!

Ivan
Gost
Ivan

Dragane azicu utakmice se igraju zbog publike ti si ih ocerao publika dolazi zbog dobrih akcija i poteza ti nikoga ne znas nauciti nista svi sto znaju u rukometu nesto ti i tvoj kum ste sklonili u goste ne mozes dobiti ni jednu ekipu a kuci ti namjestaju sudije i kome treba takav sport publika podgorice zna da prepozna zato… Više »

Navijac
Gost
Navijac

Pominje li neko ostavke ako se ponovi losa igra bez obzira na rezultat. Ovi su navikli da cute da se zaboravi sta je ranije bilo, saopste par istih obrazlozenja i tako propada jos jedna generacija. Niko od novinara ili iz Uprave ne postavlja pitanja, zato je i sala poluprazna, a trener i uprava se cudi. Publika vidi sta se desava.

Hydra
Gost
Hydra

I pred prosli mec su znali kako da zaustave njihove igracice pa se desilo sto se desilo,nazalost velika je mogucnost da i ovaj mec izgube s obzirom da se Mec ispromasivao prosli put,a igra je toliko monotona i bez ikakve varijacije da su je svi procitali pa biva sve gore i gore.

Send this to a friend