Tenis ATP je pokvaren sistem

Amerikanac prozvao svjetsku tenisku asocijaciju

Izner

Džon Izner ogorčen je činjenicom da će nagradni fond za turnir iz Masters serije u Majamiju biti enormno manji u odnosu na ranije godine.

Poređenja radi, ovogodišnji pobjednik će dobiti 300 hiljada dolara, dok mu je prije 2019. godine pripadalo 1,35 miliona zelenih novčanica.

„ATP je pokvaren sistem. Igrači i turniri kao partneri bi trebalo da rade zajedno. Međutim, mi ovdje imamo situaciju da je nagradni fond smanjen za 60, dok će pobjednik dobiti čak 80 posto manje novca nego 2019. godine. U pitanju je jedan od najvećih događaja u našem sportu, koji ima TV prava i sponzore. Mislim da to uopšte nije partnerstvo“, istakao je Izner i nastavio u oštrom tonu:

“Volio bih da vidim po kojoj se to formuli dijeli novac na velikim takmičenjima. Mi to i dalje nemamo. Tenis djeluje kao neki nedodirljiv sport. Provjerite kako stvari funkcionišu u NBA, MLB, NHL ligama. Ne poredim popularnost, nego o zastupljenosti igrača i načinu plaćanja. Tenis je stalno u nekom sukobu interesa, bez imalo otvorenosti o tome ko dobija koliko novca“.

Izner je trenutno 25. igrač na svijetu.

Send this to a friend