Tenis Drama u Njujorku pripala Špancu

Antologijski meč u Njujorku: Nadal poslije trilera do 19. Gren slem trofeja

Četvrti put u karijeri Rafael Nadal osvojio je US open – u sjajnom finalu je nakon pet setova bio bolji od Danila Medvedeva.

Poslije epskog finala na Vimbldonu između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, uživali smo u sjajnom meču za trofej na “Artur Eš” stadionu u Njujorku.

Drugi i četvrti igrač svijeta pomjerali su granice izdržljivosti ove večeri na najvećem teniskom stadionu na svijetu.

Iako je Medvedev prvi došao do brejka, Nadal je brzo vratio ravnotežu, a onda u 12. gemu još jednom oduzeo servis rivalu i sa 7:5 poveo u meču.

Jedan brejk bio mu je dovoljan da dobije drugi dio igre 6:3, a kada je oduzeo servis Medvedevu u trećem i poveo 3:2, činilo se da hita ka sigurnoj pobjedi.

Međutim, razigrao se tada Rus, dobio treći set 7:5, a potom i četvrti, takođe brejkom u posljednjem gemu sa 6:4.

Na tom talasu počeo je odlučujuči set, poveo 1:0 i imao dvije brejk lopte, ali se Nadal tada izvukao i kasnije će se ispostaviti, napravio možda i ključni korak ka pobjedi.

Međutim, kod rezultata 2:1 za Medvedeva, Nadal je osvojio četiri gema u nizu i uz dva brejka prednosti, kod 5:2, servirao za pobjedu. Ruski teniser je vratio jedan brejk, potom spasio dvije meč lopte na svoj servis, smanjio na 5:4, da bi došao i do brejk lopte u momentu kada je Španac drugi put servirao za pobjedu. Rafa se izvukao iz teške situacije i poslije četiri sata i 50 minuta došao do pobjede.

Medvedev tako nije uspio da prvi put u karijeri pobijedi na Gren slemu nakon što je zaostajao dva seta, dok je bik sa Majorke došao do nevjerovatnih 206-1, kada dobije prva dva seta u mečevima koji se igra na tri dobijena.

Sada ima 19 Gren slem trofeja, jedan manje od Federera, a tri više od Novaka Đokovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Veličanstven meč! Lijepo je viđeti mladog igrača koji nema straha od velikana. Medvjedev ima talenat, ima snagu, brzinu i izdržljivost, ima čelične živce.. Čestitke obojici, najbolje finale godinama unazad!

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Kako je igrao Nole? Zna li biba?

biba struja
Gost
biba struja

još je prvija, a dukljo reketić tu je neđe oko 55555

Titograd
Gost
Titograd

Medvedevu sve čestitke, odavno me jedan teniser nije ovako prijatno iznenadio i mislim da su velike šanse da u narednim godinama bude najveći pretendent na tron svjetskog tenisa. A za Rafu jedno veliko vaaaaaaaammmmmmooooooooosssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annah
Gost
Annah

Svaka cast za ovoga titana.

krsto
Gost
krsto

Tenis je noćas (jutros) dobio budućeg šampiona i to niko iz velike trojke ne može zaustaviti – zove se Daniil Medvedev! Rafa nikad nije bio iskreniji, a to nije mogao ni da sakrije, kada ga je zagrlio nakon meča i pokazao mu kako je doživio meč s njim. Jedno od najboljih finala koje sam gledao. Čestitke Rafi na 4/19 tituli,… Više »

Sefket
Gost
Sefket

Opet jedan iz velike trojke.Kad nema glumca i smekera pobjedjuje sljaker.

jovan
Gost
jovan

glumac?!? ma srbin je jedan obični folirant

Nene
Gost
Nene

Kakva masina, kako izvuce mec samo. Vamoss!!

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ako bog da do 29 gran slemova ….veliki sportista uz federera sinonim za tenis

Titograd
Gost
Titograd

Raffffaaaaa!!!!!!!!!!

Send this to a friend