Tenis Australijanac nema lijepo mišljenje o sunarodniku

Bivši finalista Vimbldona se pita zašto Kirjos nije suspendovan

Nik Kirjos

Svojevremeno najbolji igrač planete Patrik Rafter smatra da je njegov sunarodnik Nik Kirjos zaslužio suspenziju zbog čestih ispada na terenu tokom prethodnih par mjeseci.

Podsjetimo, Kirjos je na Mastersu u Sinsinatiju izjavio da je “ATP korumpirana organizacija”, a na pomenutom turniru izvrijeđao je sudiju Fergusa Marfija.

“Ne razumijem zašto Kirjos još nije suspendovan,” zapitao se Rafter, bivši finalista Vimbldona i dvostruki osvajač US Opena, te nastavio:

“Očigledno se nešto događa iza kulisa, ne znam šta. Na papiru mi izgleda kao da bi trebalo da bude suspendovan. Međutim, problem je što privlači publiku, njegovi mečevi su gledani. Međutim, moramo da se zapitamo u kojoj tački gledaoci postaju važniji od određenog standarda i protokola koga se moraju pridržavati svi igrači.”

Na Kirjosov odgovor se nije mnogo čekalo:

“Možda je to zato što gdje god igram, tribine su popunjene, a turniri zarađuju novac. Nisam iznenađen što Rafter komentariše ovu temu. Taj tip voli da priča o drugim Australijancima. Uživaj u važnosti, šampione”, poručio je Kirjos.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Sa ovakvim kirjosom tenis ce izgledati kao rialiti.nece se gledati kako igraju vec kakvu ce glupost neko od tenisera napraviti

Send this to a friend