Tenis

Đoković i Federer o novim uslovima u Majamiju

foto: atpworldtour.com

Masters u Majamiju dobio je od ove sezone novi dom – najvažniji mečevi igraće se na “Hard Rok” stadionu, koji prima 14 hiljada gledalaca.

Ovaj objekat je dom NFL tima “Majami Dolfins”, a prvi put je preuređen za teniske mečeve. Masters u Majamiju se od 1987. godine održavao u Ki Biskejnu, a sada je premješten u dio grada koji se zove Majami Gardens. Novi objekat otvorili su presijecanjem vrpce Novak Đoković, Rodžer Federer, Serena Vilijams i Naomi Osaka.

“Ne očekujem da uslovi budu slični, vrlo je malo vjetra i nema sunca sredinom dana, što je velika razlika u odnosu na Ki Biskejn. Lično mi se dopada što su stvari takve, malo kao da igramo na zatvorenom, a to odgovara mom načinu igre. Nadam se da ću uhvatiti zalet i početi dobro turnir”, rekao je Đoković, koji će u Majamiju juriti sedmu titulu.

Rodžera Federera i dalje mnoge stvari sjećaju na prethodnu lokaciju turnira u Majamiju.

“Ovo je velika promjena i velika stvar za tenis kao spor. Selimo se iz Ki Biskejna, koje je posebno mjesto za mene, ali i kompletan ATP tur. Ki Biskejn je decenijama dočekivao najbolje tenisere svijeta, kao i njihove navijače, koji su uživali u vožnji preko mosta do terena na kojima su se ranije igrali mečevi. Promjena je velika jer ćemo igrati na stadionu u okviru stadiona. Ovo je veliki potez i smjela promjena”, istakao je Federer.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sistem
Gost
Sistem

Ma kakvi Federer da priča o uslovima. Kada su organizator pojedinih Mastersa “morali” mjenjati podlogu zbog njega.
Nije htio da igra i onda se dogovorili sa oni promjene podlogu a sa on obeća da će dolaziti na turnir, smješno ali je tako to oni kažu. I on sada da komentariše podlogu…

Send this to a friend