Tenis

Đoković i Federer u istoj četvrtini žrijeba na US Openu

Novak Đoković i Rodžer Federer mogu da se sastanu već u četvrtfinalu US Opena, a srpski teniser u prvom kolu igra sa Martonom Fučovičem iz Mađarske.

Ukoliko prođe Fučoviča, 40. igrača na ATP listi, Novak će igrati sa boljim iz duela Viktora Troickog (ako bude nastupio) i Tenisa Sandgrena. Potencijalni Đokovićev suparnik u trećem kolu je i Laslo Đere, koji na startu igra sa Leonardom Majerom, mada je projektovani rival u trećoj rundi Rišar Gaske. Prije eventualnog okršaja sa Federerom, Novak bi trebalo da se sastane ili sa Karenjom Bustom ili sa Lukom Pujem.

Federer na početku igra sa Japancem Jošihitom Nišiokom, slijedi mu Per ili kvalifikant, a drugo kolo moglo bi da donese okršaj sa Nikom Kirjosom, koji prethodno mora da dobije Albota i boljeg iz meča Bambri – Erber. U osmini finala Rodžera čekaju najvjerovatnije Fonjini ili Čung.

Prvi nosilac Rafael Nadal na startu igra sa Davidom Fererom, prvi nosilac na njegovom putu jeste Karen Hačanov, a u četvrtom kolu slijedi mu Kajl Edmund.

Na drugoj strani te četvrtine je finalista Vimbldona Kevin Anderson, koji na početku igra sa Rajanom Herisonom, dok bi u trećem kolu mogao da ga čeka Denis Šapovalov, koji će prethodno vjerovatno morati da pobijedi Sema Kverija. Andrej Rubljov, prošlogodišnji četvrtfinalista koji je u lošoj formi poslije duge povrede, potencijalni je Andersonov rival u drugom kolu, a na startu igra sa Žeremijem Šardijem.

Send this to a friend