Tenis Australijan open

Đoković: Moje dobre namjere izvrnute, sve je eskaliralo

Novak Đoković je saopštenjem odgovorio na brojne prozivke uoči Australijan opena.

Prvi teniser svijeta bio je nezadovoljan zbog toga što je ogroman broj tenisera u potpunom karantinu i ne može da trenira.

On kaže da su njegove namjere da pomogne potpuno izvrnute.

“U svjetlu skorašnjih natpisa u medijima i na društvenim mrežama u vezi sa mojim pismom Kregu Tajliju (direktoru Australijan opena), želio bih da razjasnim nekoliko stvari. Moje dobre namjere prema kolegama u Melburnu pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. To ne može biti dalje od istine.

Ne tumači se svaki postupak kao ono što zapravo jeste i nekada kada vidim kako se stvari poslije odvijaju, zapitam sebe treba li da ostanem po strani i da uživam u svemu što imam, umjesto da obraćam pažnju na muke drugih ljudi. Ipak, uvijek odaberem da nešto uradim i da budem od koristi uprkos posljedicama koje predstavljaju izazov i uprkos nesporazumima.

Istinski mi je stalo do mojih kolega igrača i takođe razumijem kako svijet funkcioniše – ko dobija veće i bolje i zašto je to tako. Zaradio sam svoje privilegije na teži način i upravo iz tog razloga mi je teško da samo gledam kada znam koliko je meni značila svaka pomoć, gest i lijepa riječ kada sam ja bio mali i nebitan u svijetu. Zato korisim svoju privilegovanu poziciju da koliko god mogu budem od koristi kada je to potrebno.

Oduvijek sam imao veoma dobar odnos sa Kregom, poštujem sav trud koji je uložio u to da Australijan open bude mjesto kojem se radujem svake godine. U našem dopisivanju preko imejla iskoristio sam priliku da razgovaramo o potencijalnim poboljšanjima uslova za igrače koji su u potpunom karantinu.

Tu je bilo nekoliko ideja i predloga drugih igrača iz našeg grupnog ‘četa’, nije bio cilj da se ikome naškodi, namjera je bila samo da pomognemo. Bio sam svjestan da su šanse male da se bilo koji naš predlog prihvati, baš kao što je odbijen moj zahtjev da budem u karantinu sa svojim timom u Melburnu umjesto u Adelajdu, zbog striktnih propisa Vlade. Pošto nijesam mogao da budem s drugima u Melburnu, stavio sam se na raspolaganje da pomognem ako je potrebno.

Razumijem da organizovanje međunarodnih sportskih događaja tokom pandemije predstavlja rizik i za lokalnu zajednicu i za same igrače. Zbog toga se mnogo zahvaljujem Teniskoj asocijaciji Australije, Vladi Australije i građanima koji su prihvatili rizik sa nama u ime ljubavi prema igri i višestruke ekonomske koristi za zemlju. Počastvovani smo i daćemo sve od sebe da poštujem protokole. Nadamo se da ćemo moći da se brinemo o svojim tijelima i da budemo spremni za mentalne i fizičke izazove koji će biti pred nama kada turnir počne.

Stvari u medijima su eskalirale i postojao je generalni utisak da su igrači, uključujući i mene, nezahvalni, slabi i sebični jer se neprijatno osjećaju tokom karantina. Svi smo došli u Australiju da se takmičimo. Nemogućnost treninga i pripreme zaista nije lako. Niko od nas nije dovodio u pitanje 14 dana karantina uprkos tome šta pojedini mediji pišu.

Željno iščekujem da igram pred publikom i da se priključim teniskom ludilu i energiji grada koji su me vodili ovdje ka mnogim pobjedama. Radujem se i tome što ću u Melburnu vidjeti kolege. Dirnule su me brojne poruke zahvalnosti i ljubavi koje sam dobio u posljednjih nekoliko dana.

Želim vam zdravlje i ljubav,

Novak”.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Nikola***************bre srbija breCommentator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Evo i ovaj vječito ugrožen!

***************
Gost
***************

Bogati, drži se reketa i ne mudruj.

bre srbija bre
Gost
bre srbija bre

Vrhunski teniser, a ništa čovjek.

Commentator
Gost
Commentator

“uvijek odaberem da nešto uradim i da budem od koristi uprkos posljedicama koje predstavljaju izazov i uprkos nesporazumima” kaže Đoković. A da li se pita zašto svaki put kad nešto kaže ili uradi van terena u stvari napravi neki prekršaj, gaf ili nekoga uvrijedi? Čovjek nikako da ukapira da ako ga svi kritikuju onda je nešto do njega, a ne… Više »

Send this to a friend